Audrey Hepburn Story: En besvikelse

Audrey Hepburn storyBetyg: ☆☆
Regissör: Steven Robson
Skådespelare: Jennifer Love Hewitt, Emmy Rossum, Frances Fisher, Keir Dullea, Erik McCormack
Produktionsår: 2000
Längd: 133 minuter

Finns till exempel hos Ginza och CDON.

Handling

Audrey Hepburn är en av Hollywoods största filmstjärnor genom tiderna. Hennes insatser Oscarsbelönades, hon var en modeikon med ett hjärta av guld och den drömkvinna som alla såg upp till. Hon gjorde fantastiska rollprestationer i klassiker som Breakfast at Tiffany’s, Sabrina, Nunnan, Prinsessa på vift, Kär i Paris och My Fair Lady, vilket även vann henne odödlig berömmelse. Men bakom hennes bländande leende dolde sig bittre krigsminnen, krossade drömmar och dödsdömde kärleksaffärer – och sökandet efter en far som inte längre fanns hos henne.

Kommentarer

Min syster är ett väldigt stort fan av Audrey Hepburn och hade köpt hem denna ”box”. Hon övertalade mig att vi skulle titta på den och det stod klart att beskrivningen på hemsidan är väldigt missvisande. Dels är det inte en tv-serie, som det står, utan det är en film. Den är heller inte tre timmar lång, som det också står, utan lite drygt över två timmar. Det följer inte med en dokumentär som det står ska finnas som extramaterial heller. Överlag en väldigt stor besvikelse.

The Audrey Hepburn Story är katastrofalt uppbyggd vad det gäller berättarteknik i första halvan av filmen. Stor del av berättandet sker genom återblickar på hennes liv som hon får under inspelningen av Breakfast at Tiffany’s. Om det görs väl kan det bli bra. Det görs inte väl i denna film. Återblickarna sker utan rim och reson, plötsligt och hackigt, och vi var väldigt besvikna under början.

Hennes barndom flyger hastigt förbi, lite överslätad, fram tills de vuxna åren. Det är där filmen börjar lyfta och Love Hewitt börjar komma in i rollen. Hon är ingen Audrey Hepburn, men hon lyckas göra ett ganska övertygande porträtt. Återblickarna kommer smidigare och snyggare. Det känns som om de är kopplade till det som händer i nutid.

Det blir en charmig och ärlig berättelse om en kvinna som älskar skådespeleriet över allt annat. Audrey Hepburn tog sin konst på stort allvar och detta lyckas filmen förmedla. Det bör också applåderas att hennes kärlekshistorier inte läggs i alltför stort fokus, utan fokus är den glöd med vilken hon kände inför sitt yrke. Det är väldigt intressant att de lyckas skildra hur hon utvecklas som skådespelerska och hennes passion.

The Audrey Hepburn Story är en helt okej skildring av en legends liv.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Audrey Hepburn Story: En besvikelse

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2013 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.