Besattheten börjar träda i kraft

Varje år brukar jag fastna för något lite särskilt. En bok, en film eller en tv-serie. Sedan brukar jag fördjupa mig inom detta och vara extra nördig kring det.

År 2012 var superhjältarnas år. Det var då jag köpte Iron Man- och Captain America-t-shirts, såg de flesta av Marvelfilmerna och inte kunde få nog av dessa superhjältar.

Vad som gällde för 2013 tror jag att trogna bloggläsare kanske kan gissa sig till. Hur många gånger såg jag Les Misérables? Och hur mycket babblade jag inte om Hungerspelen? Två väldigt olika böcker som ändå har en sak gemensamt: samhällskritik. Les Mis fick styra under första halvan av året, medan Hungerspelen tog över framemot slutet.

Då är frågan vad som kommer att bli 2014 års besatthet, det som jag grottar ned mig lite extra i. Jag har redan nu en aning och tror att detta år kommer att bli Supernaturals år. Om det inte visar sig att jag i slutet av året har dragit igenom nästan hela serien så lär jag bli överraskad…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Besattheten börjar träda i kraft

 1. Anna A skriver:

  Ha, känner igen mig 100%-igt i det där:) Förra året var definitivt Les Mis. Hittills i år är det Jesus Christ Superstar som musik, nog mycket för jag ska se den i februari, bok vet jag inte även om LOTR börjar ropa på mig lite från hyllan igen efter att ha sett den senaste filmen (I see fire också musikbesatthet just nu, den och Gethsemane ca 20ggr var idag).
  Rekommenderar starkt en nedgrottning i SPN, körde första fem säsongerna i mitten av sexan (enl US schema) och har hållit mig i fas sedan dess 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Vi kommer nog definitivt grotta ned oss i Supernatural, eftersom nästan hela familjen har fastnat. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så; det började med mig och min syster, sedan pappa och så halkade mamma in… Svårt att passa ihop allas scheman för att titta!

 2. Linda skriver:

  Haha. Supernatural är ju jätte bra, inte konstig att du fastnar för den;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.