Bokbloggsjerka: Bokliga julklappar

Bokbloggsjerka

En lite gråmulen och iskall fredag utan snö (snyft), är det åter dags för jerkan hos Annika. Veckans fråga lyder: Nu står snart julen för dörren och då är frågan vad du önskar dig för bokliga saker i julklapp?

Inte så mycket bokligt bortsett från böcker. Årets önskelista består till 50 % av böcker. Det är allt från facklitteratur till serier, skönlitteratur till biografier.

En stor del av det är böcker som det har tipsat om på bokbloggar:

  • Cinder av Marissa Meyer
  • Delirium och Pandemonium av Lauren Oliver (alltså, ni skulle ha hört min morfars reaktion på titeln; han hade ofantligt roligt åt att jag önskade mig delirium i julklapp)
  • Namnsdagsflickan av Kristoffer Leandoer
  • Levande begravd av Peter James
  • Saras andra halva av Lisa Genova
  • Syndafallet i Winslow av David Lagercrantz
  • Att skriva: En hanterverkares memoarer av Stephen King
  • Hon är inte jag av Golnaz Hashemzadeh
  • Flykten från läger 14 av Blaine Harden

Det jag är allra mest sugen på är Delirium av Lauren Oliver och ett eget ex av Torka aldrig tårar handskar, 1. Kärleken av Jonas Gardell, då den jag läste var lånad. Det är en serie jag verkligen vill ha i bokhyllan.

Vad som gäller nu är att jag inte ska råka köpa mer böcker som står på önskelistan. Jag råkade nämligen köpa Så gör jag: Konsten att skriva av Bodil Malmsten och Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron trots att de stod på önskelistan. Jag ska försöka avhålla mig.

Det som inte är böcker, men som är lite bokligt, är att jag önskar mig en prenumeration på tidningen Skriva. Det är något jag verkligen vill ha så att jag slipper fara gata upp och gata ned i jakt på en tidning som alltid tycks komma fyra dagar efter utsatt datum till mina butiker…

 

Jag skulle vilja be er som har möjlighet att undvara en kvart att fylla i den här enkäten om samtalstonen inom bloggvärlden. Det är två socionomstudenter vid Lunds universitet som ska skriva sin kandidatuppsats och ju fler som kan fylla i, desto bättre.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på Bokbloggsjerka: Bokliga julklappar

  1. Lena skriver:

    Det var ju många trevliga bokliga onskningar!

  2. lasaochlyssna skriver:

    Prenumererar också på Skriva! Den är inspirerande.

  3. [Anna] skriver:

    Spännande önskelista 🙂

  4. Carro skriver:

    Sådär, nu har jag också fyllt i enkäten 🙂

  5. Stephen Kings bok vill jag också ha 🙂

  6. Lotten skriver:

    Där fanns det ju några jag läst, och andra jag åtminstone kände igen;-)

  7. Monika skriver:

    Den där King-boken har jag aldrig velat ha, eftersom jag trodde den handlade hur man skriver romaner. Nu har jag förstått att den mer är som en självbiografi. Så nu vill jag ha den också 🙂

  8. Elisabeth skriver:

    Cinder var riktigt bra! Jag svarade på enkäten också 🙂

  9. Sara Pepparkaka skriver:

    Hoppas tomten läser din önskelista!

  10. ”Att skriva: En hanterverkares memoarer ” är mycket läsvärd och inspirerande. Jag hoppas att tomten har med den till dig.

  11. bloggbohemen skriver:

    Delirium och Hon är inte jag har jag också tänkt läsa, men det har inte blivit av än. Saras andra halva är bra. Namnsdagsflickan gillade jag inte.

  12. Torka aldrig tårar är en serie som jag mer än gärna lägger pengar på för att få ha i bokhyllan. Att skriva av Stephen King är riktigt bra! Första läsningen blev i princip sträckläsning, ska nog gå tillbaka snart och förhoppningsvis ta in lite mer av innehållet.

  13. annelie skriver:

    Cinder och Delirium vill jag också gärna läsa 🙂 Jag hoppas du får den där SKRIVA-prenumerationen! Det fick jag faktiskt förra året av mitt jobb, hoppas de kör med samma i år igen.

  14. Jag kan tipsa din tomte om Tidningskungen för att beställa en prenumeration på Skriva åt dig. Mycket prisvärt och enkelt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.