Bokbloggsjerka: Igenkänningsfaktor

Glädjen av att ha redovisningarna gjorda och att det gick bra är obeskrivlig. Nu finns det tid att pusta ut lite innan tenta i nästa vecka och inlämningsuppgifter.

Bokbloggsjerka

Idag är jag sen in till jerkan, men det beror på att jag åkte och klippte av mig allt hår. Ibland önskar jag att jag stod ut med långt hår; kort hår blir så kallt om nacken på hösten.

Frågan Annika ställer denna vecka lyder: Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?

Jag brukar inte göra någon hemlighet av att min tid i mellanstadiet var långt ifrån det ideala. En sak som gjorde det väldigt obehagligt att läsa Jonas Gardells En komiker växer uppEtt ufo gör entré och Jenny är just hur mycket jag känner igen mig själv i Jenny. Våra upplevelser är långt ifrån identiska, men många av hennes tankar och känslor har jag själv upplevt vilket gjorde dessa böcker väldigt emotionella för mig.

Lite gladare igenkänningsfaktor är det när jag känner igen mig i titelkaraktären i Drottningen vänder blad. Jag tror de flesta hängivna läsare på ett eller annat sätt identifierar med drottningen och hennes passion för läsningen.

Jag känner också igen mig i Hermione Granger. Plugghäst, besserwisser, lojal, alltid en bok nära till hands…

Det finns nog fler jag identifierar mig med, men dessa kommer jag på just för stunden.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Bokbloggsjerka: Igenkänningsfaktor

 1. Ewa K skriver:

  Hermione är populär den här veckan. Tänkte först att hon är Pippi Långstrumps raka motsats, men jag har kommit fram till att de har en del karaktärsdrag lika, bland annat detta att vara en god kompis.

 2. Hermione var jag också som i skolan. Sen får jag fundera vidare lite innan jag skriver mitt svar om det finns någon mer! 🙂

 3. Sanna skriver:

  Ånej, jag hoppas du inte haft det lika tufft som Jenny i böckerna! De var riktigt jobbig läsning (men bra).

  Drottningen vänder blad är genial, den hade jag glömt.

 4. Monika skriver:

  Jag hade nog en väldigt bra uppväxt för jag känner inte igen mig alls i det där tuffa, jobbiga. Vi var så få barn där jag bodde så vi var rädda om varandra.

 5. Carro skriver:

  Jag har inte läst Gardells böcker än men har någon stående i bokhyllan, men kan tänka mig lite hur de är. Det kan vara jobbigt när man känner igen sig i karaktärer, det kommer så nära då på något sätt.

 6. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag kände igen mig i miljön i En komikers uppväxt och funderade på att nämna den, men inte i någon speciell karaktär. Gudskelov! Hermione verkar ha en hel del gemensamt med oss bokbloggare;-)

 7. Mia Eggimann skriver:

  Oj ytterligare en Hermione med lite blandning av andra, intressant.
  Mia

 8. Sara Pepparkaka skriver:

  Åh, jag kan inte bestämma mig heller för långt eller kort hår. Det lutar mot långt..

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag har bestämt mig: kort 😉 Jag kan inte ha långt hår – jag blir bara irriterad på det. Men på vintern, när det blåser kallt om nacken trots halsduken, då undrar jag lite över mina livsstilsval…

 9. Har inte vågat börja på En komikers uppväxt, men efter vad jag har förstått så måste du ha haft det förjävligt (det är därför jag inte läst den).

 10. Jennah skriver:

  Någon som jag känner mig så starkt lik har jag inte, men jag hittade lite grann! Måste vara en särskild känsla att läsa en bok som är så pass lik en själv i tankegångarna 🙂

 11. Ugglanoboken skriver:

  Tråkigt att höra att du kan känna igen dig i en del av Jennys situation! Inget barn ska behöva uppleva det, men så är det ju tyvärr inte… Hermione kan jag också till viss del känna igen mig i.

 12. Freja skriver:

  Jag tycker det är svårt att hitta en karaktär som stämmer helt med mig, men det är kul att hitta delar, som en känner igen sig i, i olika karaktärer!

 13. Anna A skriver:

  Känner också igen mig i Hermione. Tyckte annars att det var en svår jerka denna vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.