Bokbloggsjerka: TV-serier

Bokbloggsjerka

Det är fredag igen, en väldigt snöig sådan, det innebär att det är dags för fredagsjerka. Denna vecka lyder frågan: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Jag har valt att hålla mig till spekulativ fiktion, eftersom det är min favoritgenre. Även om den i sig består av flera olika genrer…

Eftersom vi skulle vara här hela dagen om jag skulle lista filmer också, tänkte jag att den som är intresserade av mina favoritfilmer kan hänvisas till denna lista. Det är en skaplig blandning, kinesisk historisk film, musikaler och thrillers, men det finns även en del spekulativ fiktion där också.

Inom fantasy är en av mina favorittv-serier Merlin, som är en BBC-produktion. Den handlar om Merlin och kung Arthur som yngre män där Merlin är Arthurs tjänare i ett rike där utövandet av magi är förenat med dödsstraff. Spännande med glimten i ögat.

En äldre fantasyserie som jag är väldigt förtjust i är Highlander. Duncan Macleod är en antikhandlare med en hemlighet: han är odödlig och det kan bara finnas en av hans sort. Ärligt talat hatar jag filmerna, men tv-serien gjorde mig beroende.

När det gäller science fiction är jag väldigt svag för Arkiv X. Klassisk serie om en man som söker efter sanningen tillsammans med sin skeptiker till partner. Jag har tre säsonger kvar att se av den, men jag tycker inte att den har tappat utan snarare blivit starkare ju fler säsonger det blir. Ska nog försöka se klart den i år.

Just nu har jag fastnat väldigt mycket för Supernatural, som kanske kan räknas in under skräckgenren. Den handlar om två bröder som följer i sin fars fotspår och jagar demoner och annat oknytt. Väldigt beroendeframkallande. Och det syns att det är människor som jobbade med Arkiv X som även jobbar med Supernatural.

Vad Buffy the Vampire Slayer tillhör för genre har jag väldigt svårt att avgöra, men det är en otroligt bra serie. Buffy Summers är inte riktigt som andra tjejer i hennes ålder, utan hon har ett jobb att utföra: döda vampyrer och annat oknytt. Jag älskar karaktärerna, humorn och upplägget.

Och det är nog det. Jag kommer garanterat komma på fler i eftermiddag.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

26 svar på Bokbloggsjerka: TV-serier

 1. Carro skriver:

  Jag har inte sett något av det här faktiskt, har lite att ta igen då kanske 😉

 2. Mia Eggimann skriver:

  Nu ser jag inte så mycket på tv men Arkiv X och Highlander har jag faktiskt sett, de var riktigt bra.
  Mia

 3. The Truman Show och The Talented Mr Ripley älskar jag. The Crow gillar jag också(trots att jag inte skulle vilja). Dogma har jag inte sett, låter absolut som ett filmtips i min smak.

 4. *malin* skriver:

  Arkiv X såg jag också för många år sedan. Jag vågade knappt sova sen, men det gick bara inte att sluta kolla ändå.

 5. Ewa K skriver:

  Arkiv X gillade jag också, även om det inte är min genre.

 6. Gia - Bokfrossa skriver:

  Supernatural följer jag slaviskt, tyckte handlingen var bäst i början men jag älskar Castiel från de senare säsongerna 🙂

 7. Monika skriver:

  Arkiv X missade jag inte ett avsnitt av de första säsongerna. Sedan blev den nästan lika konstig som Twin Peaks 😉

 8. Lottens Bokblogg skriver:

  Merlin såg vi några avsnitt av men barnen gillade den inte så det blev inte så mycket. Arkiv X var det ju många som såg men jag tyckte den var obehaglig 😉

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Arkiv X kan vara rätt obehagligt och jag brukade ge mig själv mardrömmar av det när jag började titta på det eftersom jag såg så enorma kvantiteter av det. Jag kunde se fyra avsnitt på en dag, så det det var kanske inte så konstigt att jag hörde monster i knarrande golvplankor efteråt när jag halvsov…

 9. Läsa & Lyssna skriver:

  Tänk på 90-talet när Arkiv X visades…ahh…good times! Världens coolaste intromusik!

 10. Sara Pepparkaka skriver:

  Jamen, ”Highlander”-serien såg jag på TV. Oj vad det känns längesen!

 11. Freja skriver:

  Arkiv X har en alldeles särskild plats i mitt hjärta…

 12. 23 minuter skriver:

  Underbara Buffy, det är verkligen en serie som ligger mig varmt om hjärtat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.