Bokbloggsjerka: Vad jag läser just nu

Bokbloggsjerka

Denna veckas fråga under Annikas bokbloggsjerka lyder: Vi tar en enkel fråga så här sista gången innan juluppehållet: Vad läser du just i dag?

Just nu håller jag på och läser Ballad, som är andra boken i Maggie Stiefvaters trilogi Books of Faerie. Redan 60 sidor in känns det som den här är betydligt bättre än föregångaren, Lament. Det kan bero på att huvudpersonen numera är den karaktär jag tyckte bäst om i Lament (James) och att den föregående bokens huvudperson (Dee) inte alls har varit med mycket.

Jag tänkte även börja läsa Virka läskigt söta figurer av Christen Haden, som är en bok jag har virkat utifrån utan att läsa den helt och hållet (virkat en ninja och en skelettbrudgum). Den är liten och kort, så det lär gå fort.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Bokbloggsjerka: Vad jag läser just nu

 1. Jenny E. skriver:

  Jag visste itne att Maggie Stiefvater hade skrivit fler serier än Mercy Falls. Intresant. Jag har dock inte läst något av henne än.

  ”Virka läskigt söta figurer” låter kul. 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Hon har just nu två serier igång, till min vetskap – den sista boken i den här serien kommer ut nästa år och sedan håller hon på med en som heter Raven Cycle 🙂

   Det är många intressanta mönster i den 🙂

 2. Anna skriver:

  Just nu är jag sugen på faktaböcker också, jag virkar inte men julmat och julgodis lockar.

 3. Lena skriver:

  ”Vikra läskigt söta figurer” låter absolut som något för mig. Den måste jag kolla upp 🙂

 4. Fick den virkboken i julklapp för något år sedan, ninjan är den som blivit virkad flest gånger men Cthulhu är favoriten 🙂

 5. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag virkar inte alls, eller syr. Sticka är det jag kan bäst, men inte ens det gör jag särskilt ofta. Så när sönerna behövde en skejtutstyrsel till ett skelett, och en tomteluva åt en robot, så fick dom be sin mormor om hjälp. Men då ordnade saken sig!

 6. Vilken söt liten Ninja du hade gjort! 🙂

 7. De läskigt söta figurerna på framsidan av boken är verkligen hur söta som helst! 🙂

 8. Monika skriver:

  Jag vet inte hur många år sedan det var som jag virkade eller stickade. Men nu, i flytten, så slängdes alla överblivna garner, virk- och sticknålar.

 9. Elisabeth skriver:

  Jag har bara läst första boken i Maggie Stiefvaters ”The Wolves of Mercy Falls” och gillade den inte. Har funderat på att ge henne en chans till men det har inte blivit av än. Är fairy-trilogin bättre än vargarna? 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Eftersom jag älskade vargarna är jag kanske inte rätt person att fråga 😉

   Jag tyckte inte särskilt mycket om den första boken, Lament, då den var väldigt stereotypisk YA-romans på ett inte helt positivt sätt och jag verkligen inte kunde se varför jag skulle tro på/bry mig om Luke och Dees stora kärlekshistoria. Ballad, däremot, var mycket bättre berättartekniskt och hade mer sympatiska karaktärer. Handlingen var bättre upplagd och höll en jämn nivå, medan Lament var ryckig. Det är dock en av de bästa bokserier jag har läst om älvor och det märks att Stiefvater har läst in sig på ämnet.

 10. TinaO skriver:

  Låter bra att Stiefvaters tvåa känns bättre. Själv lämnade jag igen ”läskigt söta” på biblioteket igår. Mysig liten bok med verkligen lättsamma projekt!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Det var en helt enorm skillnad mellan Ballad och Lament, tycker jag. Lite märkligt.
   Jo, det är en rolig bok 🙂 Jag upptäckte ett annat mönster som jag gärna vill testa nu när jag läste den mer ordentligt.

 11. Söta och läskiga! Dockorna alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.