Boken jag läser just nu: Fördjupade studier i katastroffysik

Hur många kapitel har du läst i boken?

Kapitlen är inte numrerade, men jag är inne på det som kallas för del 3. Det kapitel jag ska påbörja heter Gökboet.

Vad var den första meningen boken?

Pappa sa alltid att en människa måste ha en magnifik anledning för att skriva sitt livs historia och förvänta sig att någon skulle läsa det.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

De berättade för pappa att när de först såg mig (nära Forkridge Trail, femton kilometer från Sugartop Summit), sittande mot ett träd med död blick och den slocknande ficklampan i handen, var mitt ansikte och mina händer så täckta av rispiga rivsår och lera, lite av mitt eget blod och så, att de trodde att jag var ett monster.

Hur tycker du att boken verkar?

Upplägget på boken är väldigt originellt och jag gillar det. Dessutom är den väldigt fint illustrerad. Marisha Pessl har också en förmåga att komma på originella metaforer, som ibland fungerar väldigt väl och som ibland faller platt. Den segade till sig ordentligt vid mitten, men har nu börjat ta sig igen. Vi får se hur det slutar.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Jag gillar beskrivningarna av deras tidigare kringflackande liv bäst i kapitlet Ett porträtt av konstnären som ung.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Boken jag läser just nu: Fördjupade studier i katastroffysik

  1. How hollow heart skriver:

    Verkar vara en bra bok!

  2. Jag har den hemma fast på norska. Har velat läsa den det tag och när jag hittade den i bibliotekets bortskänkeshylla så slog jag till. Kan väl inte vara så svårt att läsa på norska tänker jag. 😀 Ser fram emot din recension!

  3. Freja skriver:

    Den boken kom till mig i dagens bokpaket, det låter som jag har en intressant läsupplevelse framför mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.