Boken jag läser just nu: Rebecca

Eftersom jag läser ytterligare en bok så får det bli ett sådant här inlägg till. Jag håller på att förbereda en presentation och skriva klart mitt paper som ska in imorgon, så jag är tyvärr lite för splittrad för att vara alltför kreativ med inlägg. Hoppas att ni förstår.

Bildkälla: Goodreads.

Hur många kapitel har du läst i boken?

Jag ska precis till att börja på kapitel 7.

Vad var den första meningen boken?

Last night I dreamt I went to Manderley again.

Vad var den sista meningen du läste i boken?

’[…] He just can’t go on living there alone…’

Hur tycker du att boken verkar?

Hittills upplever jag inte att det har hänt så mycket, men jag har blivit väldigt förtjust i Daphne du Mauriers språk. Ibland kan jag komma på att bli lite väl indragen i språket och glömma bort att uppmärksamma handlingen, men oftast kommer jag på mig själv. Jämfört med boken jag läser parallellt med den här så är det milsvida skillnader. Jag är glad över att ha en så pass bra bok att vända mig till när jag behöver en paus från Femtio nyanser av honom.

Vilken händelse är din favorit hittills?

Jag älskar inledningen av den här boken. Hur hon drömmer om Manderley, beskriver huset och dess förfall, och hur allting skuggar att något har hänt här. Något hemskt. Något som gör att dessa karaktärer aldrig kan återvända till platsen. Jag älskar hur det bygger upp en spänning inför resten av boken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Boken jag läser just nu: Rebecca

  1. Första meningen i den där boken är magisk för mig av någon anledning

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Den sår ju fröet till stämningen i boken på ett väldigt effektivt sätt. Jag gillar verkligen den här boken, den är så atmosfärisk, och blir nästan arg på mig själv som har valt bort den tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.