Bokmani

Det är fullständigt i sin ordning att när man har läst ut en hyllvärmare och då har 253 olästa böcker, att man sedan köper åtta nya böcker. Eller hur var det nu?

Igår gick jag in i min favoritsecond handbutik och började rota runt. Den första jag plockade upp var Skräck och avsky i Las Vegas, som av någon anledning hade hamnat bland den utländska litteraturen. Det verkar vara en väldigt speciell – bra eller dålig speciell har jag inte haft en chans att avgöra – och jag har hört talas om den väldigt mycket.

The Fire Thief är en ungdomsbok och verkar lättläst och rolig, vilket känns som ett krav under sommarens hetaste dagar. Jag har varit bra nyfiken på Scar Tissue så den fick givetvis följa med hem. Lite på impuls började jag leta efter Försoning av Ian McEwan, eftersom jag blev sugen att se på filmen och boken kan ju vara en bra ända att börja i. Under den fick jag synen på Nätterna, Verónica och baksidetexten verkade lovande så jag ville ge den en chans.

Veronica decides to die med Sarah Michelle Geller i huvudrollen är en av mina favoritfilmer. Men jag har inte läst boken så när jag såg den för 15 spänn tyckte jag att det kunde vara värt att chansa. Bortsett från utdrag av Alkemisten på spanska, så har jag inte läst Paulo Coelho. Ett flertal vänner har dock rekommenderat honom, så jag är försiktigt hoppfull.

Min latinlärare från gymnasiet skulle nog bli alldeles till sig i trasorna om han såg att jag inte köpt bara en bok av Alf Henriksson, utan två. Jag hade inte stora förhoppningar när jag letade efter en bok om nordisk mytologi, men blev glatt överraskad över att hitta Asken Yggdrasil: En gudomlig gammal historia (längst ned på bilden och syns dåligt). Antikens historier blev flitigt citerad under latinstudierna så efter en stunds övervägande hamnade den i korgen ändå.

Långt inlägg blev långt. Har du läst någon av dessa böcker?

 

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bokmani

  1. dan skriver:

    Svar: Det var så lite så! Gillar när jag hittar bloggar som är läsvärda och inte enbart är gjorda för att generera klickträffar.

  2. Boklusen skriver:

    Böcker verkar man aldrig få tillräckligt av:)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.