Prince’s Gambit: Jag vill ha mer Damen och Laurent

Captive Prince - Volume 2Då detta är andra boken i en trilogi, kan denna recension innehålla spoilers från boken innan.

Författare: C. S. Pacat
Serie: Captive Prince, #2
Förlag: Gatto (2013)
Antal sidor: 342 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON.

Handling

Med Akielos och Vere på gränsen till krig, måste Damien och prins Laurent lämna palatset och dess intriger. Istället tvingas resa till gränsen för att undvika en dödlig sammansvärjning. Damien är fortfarande tvungen att dölja sin sanna identitet, men känner sig alltmer dragen till prins Laurent. Tilliten mellan de båda djupnar, men hemligheterna från deras förflutna kan rasera allt som byggts upp mellan dem…

Kommentarer

Stor del av boken utspelar sig på resande fot, vilket är ganska skönt. Det innebär att jag får utforska den fantastiska samhällsstrukturen ytterligare och återigen förälskat mig i denna värld som Pacat har byggt upp. Även om det är tydligt att Damens rike är löst baserat på Sparta, så har Pacat gjort den här världen till sin egen. Nu får vi ju dessutom se mer av Vere och lära oss än mer om den politiska situationen.

Även denna bok är fylld av intriger, men de börjar sakta nystas upp och konflikten mellan Laurent och farbrodern blir allt klarare. Denna bok innehåller mer action och strider. Damen får verkligen utrymme att skina och visa vad han kan.

Det är värmande att se hur tilliten byggs upp mellan dem. Tilliten är också nyckeln till Laurents huvud, vilket innebär att jag börjar förstå honom lite mer. Fortfarande är det så att jag vill att han ska öppna upp sig ännu mer, men det händer förhoppningsvis i bok tre.

Romansen byggs upp riktigt långsamt i den här och det tycker jag är skönt. Annars i erotiska berättelser som rör slaveri kan de ske så plötsligt att det känns osannolikt och fortfarande när maktbalansen är väldigt ojämn. Men i de här böckerna tar det sin tid. Ingenting sker egentligen förrän vid den punkt när Damen bara är slav i namnet och Laurent ser honom som en jämlike. Däremot skulle jag nog ha önskat att de kunde ha väntat med sexet till dess att Damen faktiskt var helt fri. Å andra sidan stämmer detta överens med Laurents personlighet och ovilja att befinna sig ur kontroll, så jag kan förstå det.

Däremot är slutet otroligt elakt. Hur kan den sluta så när jag måste vänta till nästa år med nästa del? Med andra ord: Prince’s Gambit är minst lika fängslande som den första och jag väntar ivrigt på den sista boken.

betyg5

Andra böcker i serien Captive Prince

Captive Prince (recension)

Prince’s Gambit

Kings Rising (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Prince’s Gambit: Jag vill ha mer Damen och Laurent

  1. Pingback: Captive Prince - Volume 1: Fantastisk world-building - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Månadsrapport: Maj 2013 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.