Mina favoritförfattare och böcker av mina favoritförfattare (Dag 13-14 / 30 Days of Books)

Jag kommer nu en tid fram över gå ned till en bokrecension i veckan och kanske en filmrecension på lördagarna. NaNoWriMo slukar så mycket av min tid att jag inte hinner läsa (det är den fjortonde och jag har läst exakt en bok).

30 Days of Books

Day 13 – Your favorite writer

Here we go again. Snälla lilla rara 30 Days of Books, kan du inte åtminstone sätta ut ett (s)? Jag känner mig alldeles för hemsk som inte kan specificera en favorit.

Jeanette Winterson är definitivt i toppen av mina favoritförfattare. Hon har en alldeles egen stil och skriver udda berättelser om sexualitet och könsidentitet. Väl värd att läsas.

Vampyrromanernas drottning är Anne Rice, punkt slut. Jag älskar hennes Vampyrkrönikan, men det är hennes fristående böcker som har charmat mig ytterligare. Hon har en fantastisk relation till sina fans på sin Facebooksida och det är ett nöje att läsa de artiklar hon delar dagligen.

Haruk Murakamis brand of weird tilltalar mig definitivt. Jag har kommit underfund med att jag verkligen gillar surrealism i mina böcker och ju konstigare, desto bättre.

Val McDermid är en av de få deckarförfattare jag läser och jag läser stora delar av hennes produktion. Men mest av allt följer jag hennes serie om Tony Hill och Carol Jordan, efter att ha blivit beroende av tv-serien Mord i sinnet när jag var yngre.

Jag nämner återigen Jesse Hajicek, därför att jag älskar den bok han har publicerat och jag älskar det han skriver och lägger ut på Internet.

Day 14 – Favorite book of your favorite writer

Vi kör lite snygga underrubriker till denna fråga, tycker jag.

Jeanette Winterson

Min favoritbok av Winterson, efter mycket om och men, heter Vintergatan går genom magen. Det är en liten tunn bok som handlar om tre individer som trasslar in sig i ett snårigt förhållande. Jove och Stella är gifta, men Jove är något av en skitstövel och inleder en affär med den brittiska fysikern Alice. Även Stella inleder snart en affär med Alice. Detta kulminerar i att alla tre ska ge sig ut med en segelbåt, men Alice kommer inte med…

Intelligent, klurig och magisk. Jag älskar hur hon refererar till fysiken som vetenskap och beskriver dessa tre väldigt olika människor.

Anne Rice

Mina favoritböcker av Anne Rice är överraskande nog inte delar av Vampyrkrönikan, utan fristående historiska romaner.

Den första jag tänker nämna är Servant of the Bones, som var den andra eller tredje boken av henne som jag läste. Den handlar om Azriel, som för länge sedan förråddes så att hans ande förseglades i hans förgyllda ben. Nu måste han lyda innehavaren till benen. Mycket spännande, mycket otäck och fick mig definitivt att tänka.

Cry to Heaven är den andra, som handlar om hämnd i sjuttonhundratalets Italien. Tonio är en ung adelsman som blir förrådd och kastrerad. Därefter sällar han sig till il castrati. Jag älskar böcker som handlar om musik, vilket den här definitivt gör, och tyckte att ämnet var fascinerande. Jag visste inte så mycket om kastratsångare sedan tidigare. Det var en väldigt välskriven och intressant bok.

Haruki Murakami

Hans två bästa romaner är enligt mig Fågeln som vrider upp världen och Kafka på stranden.

Kafka på stranden är min stora favorit bland hans böcker och var den jag läste först av dem alla. Den märkliga berättelsen om rymlingen Kafka och den gamle katthittaren Nakata hör definitivt till det bästa jag har läst. Det är också en bok som kommer att dyka upp senare i den här utmaningen.

Val McDermid

Av hennes fristående skulle jag vilja säga att det är The Distant Echo, som handlar om en grupp vänner som i sin ungdom hittade en våldtagen och knivhuggen kvinna som lämnats för att dö. Flera år senare tas det kalla fallet upp igen. Men någon annan har en helt annan idé angående vad rättvisa är… Riktigt spännande, tyckte jag när jag läste den.

Av böckerna om Carol Jordan och Tony Hill har nu The Retribution, den senaste, gått upp i topp. Jag skrev en recension på den när jag läste den i somras och tycker att den var riktigt bra.

Jesse Hajicek

Min favoritbok är definitivt The God Eaters, som jag skrivit om ett par gånger den senaste veckan så nu får det vara nog.

Jag tycker även om hans webcomic Metanoia, som handlar om en lönnmördare och en ängel. Tyvärr har den inte uppdaterat på vad som känns evigheter.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mina favoritförfattare och böcker av mina favoritförfattare (Dag 13-14 / 30 Days of Books)

  1. Pingback: 30 Days of Books -

  2. Håller med om Winterson, Rice och Murakami även om jag håller en märklig hat/kärlekrelation till den senare. Det är magi när jag läser och sen när berättelsen får vila vaknar min rationella sida till och tänker till och så snurrar det runt, runt! NaNoWriMo låter spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.