Dags att komma ikapp med den här (Dag 23-28 / 30 Days of Books)

30 Days of Books

Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t

Jag har velat läsa Lolita av Vladimir Nabokov väldigt länge nu. Sedan yngre tonåren, tror jag. Men av någon anledning har det inte blivit av. Då en vän har utnämnt den till sin favoritbok någonsin, kanske det är dags för mig att läsa den.

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Det här är en fråga som jag har stirrat på hela månaden och undrat över vad jag ska svara på den. Ett svar skulle kunna vara att jag önskar att fler människor skulle läsa böcker som Conduct Unbecoming av Randy Shilts för att se det vedervärdiga hyckleri som HBT-personer har utsatts för genom historien.

Ibland kan jag önska att En komikers uppväxt; Ett ufo gör entré och Jenny av Jonas Gardell skulle vara obligatorisk läsning i skolan. Jag är inte naiv nog att tro att det skulle få stopp på mobbning, men det kunde kanske åstadkomma att någon tänker sig för och inser att de det gör kan orsaka skada.

Day 25 – A character who you can relate to the most

Jag relaterar otroligt mycket till Jenny i Jonas Gardells böcker om Juha. Så mycket att det ibland är riktigt läskigt att läsa de böckerna därför att jag känner igen mig i så mycket.

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Det finns ganska många som har gjort att jag har ändrat åsikt att det blev svårt att vara specifik. Till sist måste jag säga att (O)logiskt av Dan Ariely har förändrat sättet jag ser på köpbeteende.

Day 27 – The most surprising plot twist or ending

Denna frågas natur gör att det blir automatisk SPOILERVARNING på mitt svar.

Jag tror att det mest överraskande slutet måste vara slutet på Ian McEwans Försoning, som jag inte har läst men vet hur det slutar. Till en början tycks det var en helt vanlig kärlekshistoria, men sedan bam! Du får veta att det lyckliga slutet har diktats ihop av en kvinna som ångrar sitt misstag många år tidigare.

Day 28 – Favorite title

Vi hade ju nyligen en jerka som berörde det här ämnet.

Praktiskt taget alla titlar på Jeanette Wintersons böcker – Vintergatan går genom magen; Konst & Lögner; Det finns annan frukt än apelsiner; Varför vara lycklig när du kan vara normal? etc.

Hello Kitty måste dö är också en helt fenomenal titel.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dags att komma ikapp med den här (Dag 23-28 / 30 Days of Books)

  1. Pingback: 30 Days of Books -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.