Det här med drömmar

Jag tillhör de som drömmer mycket när jag sover. Eller kanske mer sanningsenligt: jag kommer ihåg väldigt mycket väldigt mycket av mina drömmar. Många gånger har jag varit tvungen att återanvända dem, bygga upp berättelser av dem, men det är kanske ett kapitel för en annan dag.

Det är nämligen så att jag har börjat drömma om bloggen. Vilket förmodligen är avsevärt mycket bättre än när jag drömde om Harlowes anknytningsteori, men ändå något som har fått mig att höja på ögonbrynen. En dröm skulle kanske vara okej, men två inom loppet av en vecka? Vad är det som pågår i mitt undermedvetna just nu?

Den ena drömmen är oklar i minnet, men jag minns att den handlade om Facebooksidan. Den andra, som egentligen var den första, är desto klarare i mitt minne. Jag drömde nämligen att en kvinna hade laddat upp en länk till bloggen i en facebook-grupp. Hon tyckte inte det var bra och jag hade haft ren tur med mitt besöksantal. Att det var oförtjänt. Av förståeliga skäl gjorde detta mig lite ledsen, men mest arg, i drömmen då jag faktiskt lägger ned en hel del arbete på bloggen.

Hon hade även länkat till en recension, som jag tror var min recension på Lady Chatterleys älskare. Det fanns i alla fall med en bild på D. H. Lawrence vid länken. Hon var fruktansvärt upprörd över denna recension. Hon tyckte att jag var en sådan jobbig person som inte kunde låta män vara män och kvinnor vara kvinnor. I drömmen skrev jag ett vältaligt svar på denna kritik, som jag känner att mitt verkliga jag tyvärr inte kan göra rättvisa. Drömmar gör mig betydligt skarpare och mer vältalig än vad jag känner att jag är i verkligen livet.

Det var en allmänt märklig dröm, men kanske lite rolig så här i efterhand. Eftersom jag snart inpå drömde på nytt om bloggen, antar jag att den kommer göra inträde på drömmarnas arena igen. Och vi får se vad det då kommer att handla om.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Det här med drömmar

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Det var onekligen en ganska underhållande dröm;-) Ibland kommer jag ihåg så där detaljerat men ytterst sällan. Det är mest mardrömmar jag kommer ihåg för då vaknar jag ju mitt i dem.

  2. Micronovell skriver:

    Jag brukar också komma ihåg mina drömmar när jag vaknar men de brukar suddas ut under dagen. Härlig blogg 🙂 Jag hoppas att jag skriver en bok som du läser någon gång inom en snar framtid 🙂
    http://micronovell.blogspot.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.