En bok alla ”hatade”, men som jag tyckte om (Dag 29 / 30 Days of Books)

30 Days of Books

Day 29 – A book everyone hated but you liked

Hatade är att ta i, men mina vänner är betydligt mindre förtjusta i Sarah Waters The Night Watch och The Little Stranger än vad jag är.

The Little Stranger var den första boken av Waters som jag läste och tyckte väldigt mycket om. Eftersom den avviker från Waters vanliga ämne, vilket är historiska lesbiska romanser, så är det kanske lite förståeligt att om man tycker om just de berättelserna särskilt så blir The Little Stranger något av en besvikelse.

Jag vet inte riktigt varför The Night Watch ligger så lågt i kurs. Den hade väldigt intressanta karaktärer och jag kände med dem allihop. Dessutom så var den finurligt uppbyggd genom att börja från slutet och gå tillbaka till början. Jag tyckte väldigt mycket om den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på En bok alla ”hatade”, men som jag tyckte om (Dag 29 / 30 Days of Books)

 1. Pingback: 30 Days of Books -

 2. Maria skriver:

  Jag tyckte också om bägge två. The little stranger var en bra spökhistoria och dessutom gillade jag att det var en manlig berättarröst. Och upplägget i The Night Watch var suveränt.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   The Litte Stranger är definitivt en jättebra spökhistoria och lite lagom otäck, har jag för mig (det är nästan exakt två år sedan jag läste den, så jag minns kanske inte alltihop).

   The Night Watch är nog Favoriten av hennes böcker, om jag ska vara ärlig. Det var en så pass medryckande bok och jag älskade de tre huvudpersonerna och kände med dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.