En fredag utan jerka

Sedan jag började blogga har jag nästan varje fredag skrivit ett jerkainlägg och det känns skumt att inte göra det idag. Men Ewa K bjuder in till kedjebrev denna fredag där vi ska berätta om hur vår dag har varit.

Inte så annorlunda från vad de brukar vara. Det som är nytt är att jag igår vaknade upp och var sugen på att inreda en lägenhet, så jag har hållit på att drömma om möbler och sådant. Idag har jag mest tittat på gardiner (eftersom jag inte äger några) och mattor. Jag har någon dröm om en stilren lägenhet i nyanser av svartbrunt och grått med inslag av rött, men jag känner mig själv och vet att det kommer se väldigt ecklektiskt ut i vilket fall som helst.

Annars är det ju skolan som gäller. Jag har skrivit på min del av en gruppexamination som ska in i nästa vecka. Lite stressigt eftersom halva gruppen har hoppat av, så det är bara jag och en annan tjej som ska försöka ro i land det hela. Ämnet för vår rapport är ADHD och minne, eftersom det finns en viss minnesproblematik där. Jag har idag suttit och läst om neurobiologiska förklaringar till detta. Det blir att slänga sig mycket med ord som prefrontal kortex, basala ganglia, receptorer och dopamin.

Jag har ännu inte läst något annat än vetenskapliga artiklar idag. Jag påbörjade Lady Chatterleys älskare för ett par dagar sedan, men har bara kommit ett kapitel in. Just nu har jag inte mycket ro i kroppen att läsa. Det pågår lite för mycket runt omkring med uppgifter som ska skrivas och lämnas in.

Nu ska jag snart sätta igång med NaNoWriMo skrivandet. Hoppas på två till tretusen ord innan kvällen är över, men vi får se var fingrarna tar mig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, skrivande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på En fredag utan jerka

 1. Ewa K skriver:

  Håller tummarna för att du får ihop dina ord. Själv fuskar jag lite vid sidan om.

 2. Hoppas skrivandet går bra 🙂

 3. Monika skriver:

  Ofta tycker jag att planerandet (eller drömmarna) om inredning är roligare än själva genomförandet 🙂

  Hoppas skrivandet går bra!

 4. Lottens Bokblogg skriver:

  Trist när det blir en så liten grupp för ett grupparbete – hoppas det funkar bra för er!

 5. Linda skriver:

  Dopamin känner jag igen men dom andra orden har jag aldrig hört talas om! Pinsamt, har varit vårdare förut! Trist att halva gruppen hoppade av. Hoppas examinationen går bra och att du får ihop så många ord på NaNoWriMo:).

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Receptorer är relaterat till dopamin, men resten är bara namn på olika områden i hjärnan.

   Tack 🙂 Vi får se hur examinationen går – den är om två veckor, men rapporten ska lämnas in nu i veckan. Skrivandet, däremot, har gått bra 🙂

 6. Sara Pepparkaka skriver:

  Lycka till med grupparbetet- jag hade också lite studier på programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.