En smakbit på søndag: Björnstad

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta sker vanligtvis på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra verkligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

I fredags fick jag hem ett efterlängtat recensionsexemplar: Björnstad av Fredrik Backman. Den beskrivs som lite allvarligare än Backmans tidigare böcker och jag är kanske böjd att hålla med. Titeln hänvisar till ett litet samhälle som möts av stegrande arbetslöshet och därför kämpar för sin överlevnad, men som brinner och lever för hockeyn. Laget betyder verkligen allt. Men i jakten på framgång kan en luras till att göra fruktansvärda saker.

Smakbiten kommer från sidan 19:

Bildkälla: Goodreads.

Bildkälla: Goodreads.

Alla de här åren har passerat och hon har inte vant sig vid kylan i Björnstad ännu, men hon har lärt sig älska staden för vad den är. Och aldrig ska hon finna livet märkligare än att den pojke hon förlöste på en plats som aldrig hade sett snö föddes för att spela en sport på is.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

32 svar på En smakbit på søndag: Björnstad

 1. Monika skriver:

  Den här är jag ganska säker på att Tomten fixar åt mig 🙂

 2. Sara Pepparkaka skriver:

  Hm, en ishockeybok? Jag kan tänka på en del personer som skulle kunna tänkas vilja ha en sån bok. Själv är jag kanske inte helt övertygad.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag vet inte om det är så mycket en hockeybok som om det är en bok om en stad som älskar hockey. Sporten är dess livsblod, men det är mer om vad framgång kan göra människor villiga att förlåta, ett oförlåtligt brott och vad föräldrar är beredda att göra för att skydda sina barn.

 3. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Jag var ju som sagt var besviken att den inte kom till mig, men som du skrev så kanske blir på måndag 🙂

 4. Låter intressant. Tack för smakebiten!

 5. Eva Trillian skriver:

  Tack för smakbiten. Den här hade jag inte ens hört om – men jag blev lite mätt på Backman efter Britt-Marie var här.

 6. Boklysten skriver:

  Har inte läst något av Backman ännu även om jag har en av hans böcker i bokhyllan. Tack för smakbiten!

 7. Lene skriver:

  Har lurt litt på å lese noe av forfatteren, men ikke kommet så langt enda. Takk for smakebiten!

 8. anette skriver:

  Flott smakebit! Denne boken gleder jeg meg virkelig til å lese. Elsker Backmans bøker 🙂

 9. Birthe skriver:

  Virker å være en spennende bok! Takk for smakebiten :))

 10. Bokdamen skriver:

  Den här vill jag läsa, tack för smakbiten! 🙂

 11. Ser fram emot den här, men det dröjer väl lite. Står i bibliotekskö…

 12. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Kände inte till denna.

 13. Annette skriver:

  Jag lockades just av det att den sägs vara Backmans allvarligaste bok hittills. Jag har inte varit så förtjust i de andra, men den här har jag stora förhoppningar på. Jag har 1,5 bok att läsa först, men snart skall jag också läsa den här. Tack för smakbiten!

 14. Robert W skriver:

  Eftersom det är Backman blir jag riktigt nyfiken. Tack för smakbiten!

 15. A ROOM OF MY OWN skriver:

  tack för smakebiten! kände inte alls till den här boken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.