En smakebit på söndag: Harry Potter and the Goblet of Fire

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Jag håller just nu på och läser om Harry Potter-serien och turen har nu kommit till Harry Potter and the Goblet of Fire, som är en av mina favoriter. Minnena från när den först kom ut är väldigt starka. Vi hade friluftsdag i skolan, men jag ville ju bara läsa boken. Jag bar med den i väskan. Så fort vi stannade någonstans och väntade, plockade jag upp den och slog mig ned för att läsa. Min lärare blev skapligt irriterad efter ett tag.

Transportmedlen i trollkarlsvärlden upplever jag inte som så lockande. Ett exempel från sidan 73:

Bildkälla: Goodreads.

It happened immediately: Harry felt as though a hook just behind his navel had been suddenly jerked irresistibly forward. His feet left the ground; he could feel Ron and Hermione on either side of him, their shoulders banging into his; they were all speeding forward in a howl of wind and swirling color; his forefinger was stuck ti the boot as though it was pulling him magnetically onward and then —

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

30 svar på En smakebit på söndag: Harry Potter and the Goblet of Fire

 1. Monika skriver:

  Kanske läser jag om dessa någon gång och då i tät följd så jag får med mig allt 🙂

 2. Boklysten skriver:

  Jag har läst nästan hela Harry Potter-serien och tänkte ta och snart läsa de sista böckerna också…har haft ett längre uppehåll efter att ha tröttnat lite på dem. Tack för smakbiten!

 3. En krok i naveln – det verkar lite småjobbigt. 🙂

 4. Ewelina skriver:

  Det lät inte som något trevligt sätt att resa! Jag har tänkt läsa hela serien någon gång, men jag har bara läst de första böckerna. Tack för smakebiten!

 5. astridterese skriver:

  Det er ikke så lenge siden jeg hadde en Harry Potter maraton (filmene), men jeg kunne godt tenke meg å lese bøkene om igjen også. Eller allermest kunne jeg tenke meg å høre bøkene på engelsk, bare fordi Stephen Fry leser dem 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

 6. Ewa K skriver:

  Vilken läsglädje. Tack för smakbiten och ha en skön söndag.

 7. Lene skriver:

  Leste de 4 første for en del år siden og har sett alle filmene

 8. Maddes bokblogg skriver:

  Har bara läst första boken än så länge! Trevlig söndag.

 9. Johanna skriver:

  Tack för smakbiten 🙂

 10. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten, det var ett tag sen jag läste det här. Jag tror bestämt du och dottern är rätt lika, så gör hon också på friluftsdagar 😉

 11. Anna A skriver:

  Å vad härligt med omläsning av dessa. De lever verkligen upp till de positiva minnen man har av de. 🙂

 12. Lesehesten skriver:

  Åh, jeg simpelthen ELSKER Harry Potter! Takk for smakebiten 🙂

 13. LexieLäser skriver:

  Tack för smakbiten 🙂 Har planer på att läsa om dessa snart och har även önskat mig dem i julklapp 🙂

 14. Hade dottern varit med på en friluftsdag med mig så hade jag blivit överförtjust om hon plockat upp en bok i alla pauser, kanske mest för att jag hade känt igen mig själv… Står fortfarande ofta och läser i t.ex. kassaköer 🙂

 15. Sara Pepparkaka skriver:

  Harry Potter bör ju nog hålla för omläsning, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.