Favoritkaraktärer (Dag 15-16 / 30 Days of Books)

30 Days of Books

Day 15 – Favorite male character

Jag är väldigt svag för två karaktärer från Murakamis böcker: Oshima från Kafka på stranden och Kanel från Fågeln som vrider upp världen.

Oshima är en ung bibliotekarie som kommer att stå huvudpersonen väldigt nära. Ett av de mest positiva porträtten av transpersoner som jag har stött på i litteraturen. Jag avgudar hans konversationer med Kafka.

Bilden av Kanel som använder gester och ljudade ord för att kommunicera på ett så vältaligt vis att även de utan kunskaper i att läsa läppar eller teckenspråk kan förstå honom, har dröjt sig kvar i mitt minne. Har inspirerat en karaktär i mina böcker Alumina och Illumina.

Day 16 – Favorite female character

Som jag har grunnat på den här frågan! Jag och en vän försöker komma underfund med varför jag har så svårt att tycka om fiktiva kvinnor.

Men jag älskar Ali i Powerbook av Jeanette Winterson. Hon skriver berättelser den till som vill ha en och utlovar ”frihet för en natt”. Berättelserna kan dock komma att förändra köparen. Ali finns ständigt närvarande i varje berättelse och jag älskar verkligen henne som karaktär.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Favoritkaraktärer (Dag 15-16 / 30 Days of Books)

  1. Pingback: 30 Days of Books -

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.