Från A till Ö: Bokstaven Ö

Sista bokstaven i Från A till Ö! Vi började vår resa i maj på bokstaven A och når nu fram till bokstaven Ö i oktober. Det har varit fem roliga månader, då det alltid är kul att få se över vad man har i bokhyllan.

Den här veckan blir det blandad kompott med Nobelpristagare, fantasy och romance.

Öster om EdenÖster om Eden av John Steinbeck
Jag älskar Steinbeck. Vi läste Möss och människor i åttan och jag blev genast förälskad i hans sätt att skriva. Prompt köpte jag en hel del böcker av honom, men har bara läst ett par av de jag köpte. Öster om Eden är tyvärr inte en av dem jag har läst, men det är något jag ser fram emot att göra. Boken handlar om en nybyggarfamilj som slår sig ned i Salinasdalen i Kalifornien och lär vara knuten till berättelsen om Kain och Abel. Verkar mycket spännande i mina ögon.

Över näktergalens golvÖver näktergalens golv av Lian Hearn
Jag läste de tre första böckerna när jag gick i sjuan. Sträckläste dem. Jag skulle definitivt säga att den här serien tillsammans med Imperiets dotter av Raymond E. Feist har stärkt mitt intresse för Japan och japansk kultur. Över näktergalens golv är den första i en serie på fem böcker som handlar om Takeo. Efter att hans by attackeras och plundras blir en adopterad av en adelsman. Detta är första steget mot ett storslaget öde.
2013 får nästan bli omläsningarnas år. Jag känner ett starkt sug efter mer Klanen Otori i mitt liv. Jag har ju visserligen Vid hägerns skarpa skri kvar, men jag måste nog läsa om serien för att kunna läsa den.

ÖverenskommelserÖverenskommelser av Simona Ahrnstedt
Jag läste väldigt nyligen den här och blev överraskad över hur mycket jag tyckte om den. Kärlekshistorien mellan Beatrice Löwenstam och Seth Hammerstaahl är förvånansvärt engagerande. Jag läser gärna något mer av Simona Ahrnstedt (tur att jag i samma veva vann Betvingade, då).

 

Har du läst någon av dessa? Är det någon du blir intresserad av?

 

(Du kan fortfarande rösta på vilken min nästa bloggdesign ska bli)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Från A till Ö: Bokstaven Ö

  1. Jag skulle också vilja läsa Öster om Eden men den är så himla tjock att jag aldrig kommer att orka.

  2. Monika skriver:

    Öster om Eden är verkligen bra och om man inte orkar läsa den så rekommenderar jag den på DVD. Fullkomligt lysande, i alla fall för 20 år sedan eller så 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.