Full Out

Omslagsbild Full Out

Regissör: Sean Cisterna
Manus: Beth Iley och Willem Wennekers
Skådespelare: Ana Golja, Jennifer Beals, Sarah Fischer, Asha Bromfield
Produktionsår: 2015
Längd: 90 minuter

Ariana Berlin är en talangfull gymnast som siktar högt mot OS och senare en plats vid UCLA:s gymnastiklag. Men en bilolycka sätter käppar i hjulet för henne. Med en metallstav i benet är det osäkert om Ariana kommer kunna gå normalt igen, än mindre träna gymnastik. Fysioterapeuten Michelle driver på henne och bjuder in henne till sin egen värld, hiphopdansens. Genom dansen återvinner hon självförtroendet och rörelseförmågan, tillräckligt för att närma sig den framstående UCLA-tränaren Valorie Kondos Field. Kanske är det inte för sent att uppfylla drömmen om att vara en del av UCLA:s framgångsrika lag.

Full Out är baserad på en sann berättelse. När Ariana Berlin var fjorton år var hon med om en bilolycka som till synes förstörde hennes drömmar. Genom hiphopen återfann hon sitt självförtroende och kunde bli medlem i UCLA:s gymnastiklag och vinna mästerskap. Så långt förhåller sig filmen sanningsenligt till verkligheten. Men det är en dramatisering av hennes liv. I den här genren måste huvudpersonen ställas inför ett val: gymnastiken eller hiphopen. Hon kan inte ha båda två i sitt liv. Därtill måste det läggas till en danstävling som hela danstruppens öde vilar på. Därmed slits Ariana mellan sina båda världar och har ett svårt val att göra. Detta är ett dramaturgiskt val som inte har sin grund i verkligheten.

Men jag gillar Full Out. Skådespelarprestationerna är kanske inte lysande, men de är charmiga. Det är mycket dans och gymnastik, vilket ger filmen en del fart och fläkt. Jag tycker om de animationer som finns i filmen, där Ariana räknar ut vinklar och föreställer sig hur rörelsen hon ska utföra kommer att falla ut.

Även om Full Out inte är något mästerverk, så är det en hoppfull och charmig film. Det är en film som man mår bra av att se.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.