Fullgjord utmaning: Världsutmaningen!

jordglob2-e1368616121585Idag publicerade jag den sista recensionen på en bok till Feministbibliotekets Världsutmaning och har därmed läst böcker ”från” alla världsdelarna.

Vad säger jag i efterhand?

Jag är väldigt glad att jag hakade på utmaningen, eftersom det har gett mig chansen att bekanta mig med författare såsom Ursula K. Le Guin, Zinat Pirzadeh och Colleen McCullough. Det är författare jag gärna vill läsa mer av.

Det har också blivit en del mer eller mindre stora besvikelse. Den besvikelse jag känner inför Eva Luna är rätt mild, medan den är större inför Försoning och Den inbjudna.

Jag känner också att det var tråkigt att jag avslutade utmaningen med The Black Pharao. Och skäms lite över att jag valde den för att representera Afrika. Det är återigen en vit, västerländsk mans perspektiv på Afrika som kontinent och det blev inte helt lyckat. Jag borde ha läst något av en afrikansk författare, men hade ingen i hyllan.

På det stora hela har det varit en trevlig upplevelse, men jag önskar att jag hade avslutat på ett annat sätt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.