#gemenskap kring nördkärlek #sommarlovmedkärlek

IMG_20150720_070426

Jag är, som ni vet, rätt så nördig. Skapligt nördig. Okej, okej, jag är riktigt nördig. En del av detta yttrar sig i att gärna blir medlem i fandoms: deltar i diskussioner kring verken, läser fanfiction, tittar på fanart, och så vidare. Oftast är det väldigt trevligt. Jag har inte råkat ut för mycket otrevligheter, även om det ibland förekommer när folk blir alltför passionerade.

Men den största gemenskap som jag har funnit inom en fandom var inom Harry Potter. Mycket tack vare hogwarts.nu, som var ett av de största communityn på sin tid. Jag kan fortfarande sakna det, även om det åt upp betydligt mer tid än vad sociala medier gör för mig idag. Det var trevlig stämning och det var så himla kul att spekulera i vad som skulle hända i nästa bok.  Ibland träffade vi rätt. Ibland inte. Kul hade vi, i alla fall.

Jag har fortfarande kontakt med en del av de människor som jag träffade där.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på #gemenskap kring nördkärlek #sommarlovmedkärlek

  1. Chriss skriver:

    Så himla fint att läsa, jag har exakt samma erfarenhet, var också medlem på hogwarts.nu och två av mina närmsta vänner därifrån är fortfarande två av mina bästa kompisar nu 🙂

  2. Marie Eggimann skriver:

    Ja på nätet kan man träffa en hel del vänner. Då ofta med samma intresse och mål. Jag var med i en viktklubb och träffa massa vänner där.

  3. Pingback: Vinter med Kulturkollo: Vinterdikt, gemenskap, stjärnklart, vinterfilm - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.