Giftiga ord

Den första tiden här kommer inledningsvis bara att vara lite presentationer av diverse saker jag skrivit, men även lite annat.

Tidig omslagsidé (jag var tolv)

Titel: Giftiga ord

Skriven: 2003

Bakgrund: För att kunna ge en bakgrund till denna diktsamling, måste jag ge en bakgrund till varför jag började skriva. Jag blev mobbad från tio års ålder fram tills det att jag var tolv (det fortsatte efter det, men att ha bytt till en skola som faktiskt bearbetade mobbning gjorde susen). Jag var deprimerad och mådde fruktansvärt dåligt. Många av dikterna är därför väldigt arga och fyllda av, i brist på bättre ord, hat. Det är jobbigt att läsa dem så här många år i efterhand.

Min svensklärare under högstadiet korrekturläste dem och det gjorde henne oerhört orolig. Jag vet inte vad för svar jag gav henne. Om det lurade henne. Hon uppmuntrade mig att skicka in manuset till förlag, vilket jag också gjort.

Mina synpunkter: Grundmaterialet är bra. Det är naket och ärligt. Men det kan behövas skrivas om en aning för att passa en vuxen publik. Det man bör ta i åtanke är att det rör sig om oerhört gammalt material.

Förlagens synpunkter: ”Vi kan inte passa in den i vår utgivning.”

Kort kommentar från en annan korrekturläsare: ”Dina dikter är så himla bra! Men också hemska!

Det hemska med dem är att jag vet lite hur du har haft det och kan verkligen känna grymheten du försöker förmedla genom flesta dikterna.

Det som är bra är sättet du ha skrivit dem, vissa av dikterna är djupa (djupare än de andra) och man kan verkligen känna hur illa du har mått, och samtidigt hatet till dem som har gjort dig illa. Det som jag tycker också är riktigt bra är att du ha skrivit dikterna på olika sätt; att vissa rimmar, andra inte osv.

Status: På hemsidan står det att jag letar efter ett lämpligt förlag, men jag gör det inte särskilt aktivt.

 

 

Lyssnar på: Hurts – Wonderful Life
Humör: Trött
Läser: Under ytan av Cindy Dees

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i diktsamling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.