Girl of Nightmares av Kendare Blake

Omslagsbild Girl of Nightmares

Författare: Kendare Blake
Serie: Anna, #2
Förlag: Tor Teen (2014)
Antal sidor: 336 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Anna Korlov öppnade en dörr till helvetet i sin källare för att rädda spökjägaren Cas Lowood och hans vänner. Trots att hans vänner påminner honom om att hon offrade sig för att Cas skulle få leva, så har han inte flera månader senare förmått sig själv att gå vidare. Ingen levande tjej kan mäta sig med spöket han förälskade sig i. Nu ser han dock Anna överallt, oavsett om han sover eller är vaken. Men något är fel. Det är inte vanliga dagdrömmar. Anna verkar bli torterad, sliten i stycken på nya och avskyvärda vis varje gång hon dyker upp. Cas vet inte vad som hände med Anna när hon försvann ned i helvetet, men han vet att hon inte förtjänar vad det än är hon genomlider nu. Anna räddade Cas mer än en gång och nu är det dags för honom att återgälda tjänsten.

Eftersom jag tyckte så pass mycket om föregångaren så såg jag fram emot att läsa Girl of Nightmares. Dessvärre blev jag besviken. Min upplevelse är en planlös, spretig bok. En uppföljare bara skriven för att, utan något egentligt syfte. Samtidigt som jag tycker om att återse karaktärerna och tycker att det är spännande, lämnar boken mig med en känsla av jaha.

Kendare Blake utvecklar egentligen sin mytologi rätt väl i Girl of Nightmares. Det är inte bara en massa spökjagande, utan vi får veta mer om Cas Lowoods far och hans athame. Problemet är väl bara att vi introduceras till en organisation och det känns som om det byggs upp för att bli något mer, men det här är en duologi. Vi får aldrig möta de här karaktärerna igen. Överlag kändes den tråden och konkurrensen som byggdes upp egentligen inte tillförde något till det hela.

Girl of Nightmares är en ganska långsam uppföljare som inte levde upp till mina förväntningar, men jag tycker fortfarande om karaktärerna och världen som Blake har skrivit.

Andra delar i serien

Anna Dressed in Blood (recension)

Girl of Nightmares

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Girl of Nightmares av Kendare Blake

  1. Felicia skriver:

    Jag gillade verkligen den dulogin! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.