Glädjande och mindre glädjande besked

Jag fick hem ett kuvert runt lunchtid igår med hur många ägg som de hade lyckats frysa, och det var mycket bättre än väntat. Hela sju av de åtta ägg som de hade tagit gick till frysen. Helt sanslöst bra!

Dessvärre fick jag inte vara glad så länge. Jag satt vid mitt skrivbord när jag kände något underligt i magtrakten. Det pulserade till och sedan stegrade sig smärtan. Hur jag än skiftade ställning kunde jag inte få den att släppa. Det här höll i sig resten av gårdagen och var lika illa när jag vaknade på morgonen.

Jag ringde RMC i morse och fick komma akut till dem. Typiskt nog var det snökaos och halt, så det var nervöst att åka upp dit. Läkaren blev direkt bekymrad när hon såg mig och jag fick lämna ett urinprov. Urinvägsinfektioner är inte helt ovanliga efter den här typen av ingrepp och eftersom jag står på kortison så är jag lite mer infektionskänslig, men det fanns inga tecken på att det skulle vara det.

Det blev också en undersökning, där hon kunde se lite vätska vid äggstockarna och en del var grumligt så det tydde på blod. Jag fick också lämna lite blodprover för att utesluta infektion, men läkaren tror att mina äggblåsor har fyllts med blod och sedan spruckit. Något som kan göra väldigt ont.

Troligtvis beror detta på grund av att mina äggstockar helt enkelt inte är vana vid så här mycket aktivitet, så att jag inte skrämmer upp någon som inte lider av hypofysinsufficiens. Jag opererade bort en cysta på hypofysen i december 2015 och min östrogenproduktion lade ned efter det. Substitutionsmedicineringen sattes inte in förrän i slutet av augusti 2016, så mina äggstockar har haft lite semester från hormoner och aktivitet under en längre period. Inte undra på att de inte vet hur de ska reagera nu.

Så nu väntar jag på besked om ifall jag har en infektion och behöver antibiotika, eller om det ”bara” är rupturer. I vilket fall så blir jag hemma veckan ut.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Glädjande och mindre glädjande besked

 1. Joelinda skriver:

  Men stackars dig. Det låter oerhört smärtsamt! Hoppas du slipper en infektion, och att det är över nu.
  Grattis till den lyckade äggkläckningen, det var väl fantastiska besked!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Eftersom jag inte har hört något från läkaren, så antar jag att det inte rör sig om en infektion 🙂 Bara lite smärta, men det ska väl gå över snart.

   Ja, det är oerhört positivt besked 🙂 Trodde aldrig de skulle lyckas frysa så många.

 2. Robert W skriver:

  Stackare, vad du drabbas av mycket.
  Men jätteroligt att det gick bra med äggen!

 3. [Anna] skriver:

  Usch då 🙁 Har hört att de gör jätte jätte ont 🙁 Men hoppas det inte är någon infektion också!!

 4. Lena skriver:

  Låter jobbigt. Kram på dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.