Goodnight Stories for Rebel Girls 2 av Elena Favilli och Francesca Cavallo

Omslagsbild Goodnight Stories for Rebel Girls 2

Författare: Elena Favilli och Francesca Cavello
Förlag: Timbuktu (2017)
Antal sidor: 212 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I Goodnight Stories for Rebel Girls 2 målar Elena Favilli och Francesca Cavallo upp 100 nya berättelser om 100 ovanliga kvinnors liv, både från det förflutna och från vår nutid. 60 kvinnliga konstnärer illustrerar boken. En bok för såväl gammal som ung, man som kvinna, att läsas och inspireras av de stora kvinnor som befolkar vår jord.

Det som gör Goodnight Stories for Rebel Girls 2 till den lilla skatt det är, är bredden på berättelser. Det är en god representation av kvinnor från runt om vår värld avseende ålder, hudfärg, yrken, gärningar, intressen, med mycket mer. Det känns därför fullständigt naturligt att Agatha Christie följs av örnjägaren Aisholpan Nurgaiv, och jag gillar just hur kvinnor som vi har hört talas om blandas med de vi kanske inte skulle ha hört talas om ifall inte den här boken hade funnits. Till exempel Nurgaiv, som är född 2003 och trotsade att det bland mongolerna vanligtvis är männen som jagar med örnar.

Goodnight Stories for Rebel Girls 2 är också rikt illustrerad. De vackra illustrationerna tvingar mig att stanna upp och tänka lite på berättelsen jag just läst. Det är kanske inte godnattsagor i den bemärkelse vi vanligtvis tänker dem, utan som små korta och lättlästa faktatexter. Ibland blir historien kanske lite väl förenklad, men då har man Google. Jag kan nästan garantera att du vill googla en eller annan gång under läsningens lopp.

Goodnight Stories for Rebel Girls 2 är en värdig uppföljare till sin föregångare, en bok som inspirerar och väcker vetgirighet.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Goodnight Stories for Rebel Girls 2 av Elena Favilli och Francesca Cavallo

  1. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.