Harry Potter: A History of Magic

Omslagsbild Harry Potter: A History of Magic

Författare: British Library
Förlag: Bloomsbury (2017)
Antal sidor: 256 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Harry Potter: A History of Magic är en bok som hänger ihop med British Librarys utställning vid samma namn. Magins historia är lika gammal som tiden och lika vid som världen. I varje kultur, i varje tidsålder, på varje plats och, troligen, i varje hjärta finns det magi. Harry Potter: A History of Magic avslöjar några av de dolda berättelserna bakom den verkliga världens magi och utforskar en del av J. K. Rowlings magiska uppfinningar vid sidan av dess rötter i folktro, kultur och historia.

Det är i närmast skandal att det tog mig ett år att läsa Harry Potter: A History of Magic. Det hela är en spännande resa ned i magins historia, både kopplat till Harry Potters magiska värld och till vår egen. Rikt illustrerad visar den upp magiska föremål som bevarats till vår tid, berättar fascinerande historier och djupdyker ned i Rowlings fantastiska fantasi. Hennes allmänbildning har lätt fram till att skapa den unika värld som Harry Potter är.

För mig som Potternörd är det mest intressanta med Harry Potter: A History of Magic att få ta del av tidigare versioner av välbekanta scener. Från början kraschade Harry och Ron inte in i det Piskande Pilträdet, utan kraschlandade i sjön och räddades av dess befolkning där. Det är fascinerande att se de ändringar som böckerna har genomgått och läsa redigeringsanvisningar. Sådant får mitt lilla nördhjärta att klappa lite extra hårt.

Harry Potter: A History of Magic är ett vackert och fascinerande verk om magins historia, särskilt kopplat till Harry Potter och J. K. Rowlings uppfinningsrikedom.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Harry Potter: A History of Magic

  1. Pingback: Sammanfattning av bokåret 2019 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.