Harry Potter Moment of the Week

HP

Uncorked Thoughts har skapat en utmaning där du varje vecka ska dela med dig av dina favoriter från Harry Potter utifrån något tema. Det kan röra sig om karaktärer, platser, trollformler och ögonblick som en gillar.

Veckans tema:

Favoritbok i serien

Det jag gillar med Harry Potter som bokserie är att den blir alltmer komplex ju längre in en kommer och ju äldre karaktärerna blir. Om en jämför med första boken, kan en se att J. K. Rowling hade utvecklats hur mycket som helst fram emot slutet av serien.

Det är kanske därför de två sista hör till mina favoriter, tillsammans med Den flammande bägaren och Hemligheternas kammare. Men nu var det ju så att jag skulle kora en favorit och det får nog bli Harry Potter och Dödsrelikerna.

Jag tycker nämligen att serien slutade på topp, även om det var synd att vi lämnade Hogwarts. Men det var en bok jag låg och sträckläste innan jag skulle på fest. En bok jag tog med mig till festen. En bok jag ignorerade festen till förmån för. Det var den sista stunden med en ny Harry Potter-bok och det var vemodigt och sorgligt.

Det var ett fartfyllt äventyr som fick mig att skratta och att gråta. Det var en bok som fick mig och min syster, som läste sida vid sida, att stirra storögt på varandra och fråga om det verkligen hände.

Jag har så mycket blandade känslor inför boken, inför att det var slutet på min barndom i princip, men det är definitivt en av de bästa böckerna i serien och jag älskade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Harry Potter Moment of the Week

  1. Det är min favorit i serien också, tillsammans med Feniorden. Älskar att den blev så mycket allvarligare och att de inte kunde komma tillbaka till Hogwarts (även fast jag saknade det) för det visar hur otrygg deras situation var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.