Hett i hyllan #49

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jag tänkte skriva om en bok som jag varje sommar sedan jag köpte den har tänkt att jag ska läsa den, men som har befunnit sig på ett besvärligt ställe så det har inte blivit av:

DeathofaSalesmanPenguinT8399_fVilket år jag köpte boken vet jag inte, men det är i alla fall ett Myrorna-köp. Death of a Salesman av Arthur Miller är en amerikansk klassiker och räknas tydligen som en av 1900-talets mest framstående pjäser.

Pjäsen handlar om 60-åriga Willy Loman, som har jobbat som säljare i 34 år. Nu anser han inte längre göra någon nytta och avskedas. Nu har han ingen framtid att drömma om, utan måste istället konfrontera sina besvikelser från det förflutna. Han drar in sina barn i sina förväntningar och drömmar och allt kulminerar i dramatiska konsekvenser.

Jag har ju sett en film som Miller har skrivit, The Misfits, och jag misstänker att den här kommer att vara minst lika deprimerande. Ändå har jag tänkt att det ska bli av nu i sommar att jag läser den. Anledningen till att den inte har blivit läst tidigare är att den har legat i en låda under sängen, vilket inte har varit helt lättillgängligt.

Men nu har jag börjat konstruera en oläst-hylla. De första böckerna som får flytta in i den hyllan är de böcker som ligger på ställen som är lite svåra att komma åt. Allt för att göra det lättare att hitta de olästa böckerna.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Hett i hyllan #49

  1. Intressant! Jag blev nyfiken

  2. A ROOM OF MY OWN skriver:

    jag tror att jag hört den som radioteater. mycket bra, men inte så munter.
    bra idé med olästhylla

  3. Boklysten skriver:

    Det är perfekt att samla alla olästa på samma ställe.

  4. Monika skriver:

    Det är ju verkligen inte bra att ha böcker på ställen som är svårtillgängliga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.