House, M.D.

Igår läste jag att den nuvarande säsongen av House, också blir den sista.

Det är väl på tiden. Eller, ja, jag vet inte, jag slutade titta någon gång vid säsong 4. Men det känns ändå sorgligt.

När House hade premiär i Sverige, var jag tretton år. Jag har alltid älskat smart, sarkastisk och lite trasig, så House föll mig genast i smaken. De har ju sagt att House och Wilson var tänkta att vara medicinens Sherlock Holmes och dr Watson och det är en dynamik jag gillar (Sherlock Holmes-fangirl, som jag är).

Om jag ska vara personlig, kan min förälskelse i serien ha att göra med att jag ser House som en räddare. Jag har sedan många år lidit av smärtande leder och muskler, som läkarna inte har hittat någon diagnos för. Om House vore min läkare, var en ständig tanke, skulle de veta vad det var för fel på mig.

Jag var trogen House genom säsong 1. Jag började ana att serien skulle börja spår ur i säsong 2. I säsong 3 spårade det ur. I säsong 4 kraschade vi rakt in i klippväggen. Jag är ledsen, men så är det.

En del av det är att i säsong 1, sade de att de ville visa en karaktär som led av kronisk smärta och som hade ett smärtproblem och inte ett drogproblem. Som House-fan, är du nog medveten om att de gick bort från den tanken. Ganska ordentligt. Och det var något jag retade mig ganska ordentligt på och jag kan inte riktigt förklara varför.

Jag slutade titta vid säsong 4. Jag gav upp. Jag avskydde de nya karaktärerna. Men jag började faktiskt titta lite igen nu i höstas och tyckte att det var rätt bra. Jag gillade House/Cuddy förhållande, trots allt. Men jag gillade inte hur de gjorde slut, sist jag såg något av den.

House, M.D. har nått sitt slut.

Och det är väl på tiden.

Men det känns rätt bra att det avslutas med en ganska hyfsad säsong.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.