Hudhunger av Katerina Janouch

hudhunger

Författare: Katerina Janouch
Serie: Rosanna Wilde, #1
Förlag: Piratförlaget (2016)
Antal sidor: 207 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Rosannas och Nathans äktenskap har gått i stå. De lever tillsammans, men träffas knappt något. Att rulla runt i sänghalmen är inte heller att tänka på. Frustrationen kokar inom dem båda. Något måste förändras. Förändringen kommer i form av Nathans gamla vän Samuel, som tillfälligt flyttar in hos dem. Han väcker känslor inom Rosanna som hon nästan hade glömt. Allt det invanda vänds upp och ned.

Jag fick ett mejl från Piratförlaget med en förfrågan om jag ville läsa Hudhunger eftersom jag hade läst Femtio nyanser av honom. Med tanke på att jag sågade den boken längs med fotknölarna är det ju lite modigt. Men lyckligtvis bjuder Hudhunger på en del positiva överraskningar.

För det första, så är Hudhunger riktigt het emellanåt. Det brukar vara mitt största problem med erotik att den inte är det, men här är undantaget som bekräftar regeln. Kanske är det för att Janouch undviker förskönande omskrivningar av könsdelar, utan använder sig av ”fitta”och ”kuk.” Men just att hon vanligtvis använder sig av dessa ord gör att kontrasten blir än mer bjärt när hon använder sig av mer kliniska ord som ”penetrerade.” Brytningen däremellan passade inte riktigt.

För det andra, så har Samuel inte lika stor roll i Hudhunger som jag hade väntat mig. Han må vara den som Rosanna bygger sina fantasier kring, men även hennes väninna Gilda bidrar till Rosannas sexuella uppvaknande. Det handlar om att ta kontroll över sina fantasier och leva ut sin sexualitet. Skrivkrampen som Rosanna lider av känns som en förlängning av den erotiska träda och kyla som hon har hamnat i.

Hudhunger beskriver även mycket fint den längtan efter kärlek och sex som finns hos människor. Skönt är också att se erotik skriven om och för mognare människor, där oskuldsfullheten inte vördas utan att veta vad en vill ha och ta det får ta utrymme.

Däremot förstår jag mig inte på ett förekommande fenomen inom erotiken. Femtio nyanser av honom hade den inre gudinnan som svajade och log knipslugt. Hudhunger har kraftdjuret, ett annat ord för en fitta, som morrar och blir besviket. Vad är det med dessa personifieringar av begär och det undermedvetna? Jag förstår inte grejen.

Hudhunger är en het berättelse om en kvinnas återtagande och utforskande av sin sexualitet. Ja, jag kommer nog läsa de andra delarna i serien också.

betyg3

Andra som har bloggat om Hudhunger

Annika Koldenius; Beas bokhylla; Bims blogg; JoS blog

Andra böcker i serien

Hudhunger

Nakenlek

Kysstäckt

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hudhunger av Katerina Janouch

  1. Pingback: Månadsrapport: Januari 2016 - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Nakenlek av Katerina Janouch - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Kysstäckt av Katerina Janouch - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.