Husdjurens hemliga liv

Originaltitel: The Secret Lives of Pets
Regissör: Chris Renaud och Yarrow Cheney
Manus: Ken Daurio
Skådespelare: Ellie Kemper, Lake Bell, 
Kevin Hart, Eric Stonestreet, Louis CK, 
Jenny Slate
Produktionsår: 2016
Längd: 87 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

Terriern Max lever i härlig tvåsamhet tillsammans med sin människa. Men en dag slås deras harmoni i bitar när hon tar med sig den ouppfostrade blandrasen Duke hem. De kommer genast på sin kant. Men när deras fiendskap leder till att det kommer bort från hemmet, måste de överbygga sina skillnader för att hitta hem igen. New York är en farlig stad för vilsekomna husdjur. Inte nog med att hundfångarna lurar runt varje hörn: den förtjusande vita kaninen Snöboll bygger sig en armé av övergivna husdjur och planerar att ta gruvlig hämnd på människorna. Detta måste ju givetvis Max och Duke stoppa.

Har ni sett trailern till Husdjurens hemliga liv med sina förtjusande inslag om vad som händer när människorna lämnar djuren hemma för att gå till jobb eller skola? Om inte, ta er några minuter och gör det:

Om jag säger att alla dessa ögonblick sker inom filmens första sex minuter så förstår ni att den inte är så rättvisande av vad filmen egentligen handlar om. Filmens största behållning ligger väl i skildringen av relationen mellan människa och djur. Att se Max vänta på att sin ägare ska komma hem igen är hjärtskärande. Det finns bitar som djurägare verkligen kan känna igen sig i. Animationen lyckas fånga kroppsspråket hos en hund på pricken.

Annars är Husdjurens hemliga liv en ganska typisk film med husdjur i huvudrollen. De kommer givetvis bort och måste kämpa sig hem genom ett antal osannolika äventyr. Kaninen Snöboll och hans armé av övergivna husdjur, som är en parodi på gangsterkultur, är inledningsvis roande, men är i det långa loppet tröttsamma. Överlag har jag roligt medan jag tittar på Husdjurens hemliga liv, men ibland känns det som om de försöker lite väl mycket för att roa. Det blir lite flåshurtigt och ansträngt över humorn.

Husdjurens hemliga liv var inte alls som jag hade väntat mig, men bjuder ändå på en roande stund.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Husdjurens hemliga liv

  1. Carro skriver:

    Trodde också att filmen skulle vara mer som trailern! Men å andra sidan kanske det hade varit lite seg handling till en hel långfilm..

  2. [Anna] skriver:

    Jag hade också andra förväntningar efter att ha sett trailern, blev lite besviken på långfilmen 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.