I blame Stephen King

Igår satt jag och skrev på Lilium Bulbiferum. Eller, närmare bestämt, så tog jag livet av en av mina favoritkaraktärer (börjar tycka att de dör som flugor i den här romanen). Det är något jag vetat från redan första början att det skulle ske. Dessvärre charmade hon mig ändå.

Jag skyller på Stephen King. Det är nämligen nittiofem procents sannolikhet i hans romaner att den karaktär jag tycker mest om kommer att vara död innan boken är slut (case in point – den blinde mannen i Det svarta huset).

Eftersom jag läste – och äger en inte så liten samling – Stephen King mycket när jag var yngre, misstänker jag att jag är skadad för livet.

Hur är det med er? Har ni någon författare som ni läste mycket när ni var yngre som ni misstänker har influerat ert skrivande?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.