Iliza Shlesinger: Confirmed Kills

Poster för Iliza Shlesinger: Confirmed Kills

Regissör: Bobcat Goldthwait
Manus: Iliza Shlesinger
Medverkande: Iliza Shlesinger
Produktionsår: 2016
Längd: 77 minuter

Confirmed Kills är Iliza Shlesingers tredje ståuppkomikspecial för Netflix och det märks dessvärre. En hel del av skämten är återanvända, sådant som jag har sett tidigare i Freezing Hot. Till exempel hennes skämt om sjöjungfrur. Visserligen berättas det här i lite annorlunda tappning från tidigare uppträdanden, men det är ändå ett skämt som jag har hört flera gånger tidigare. Fast vi får också möta partyvättar, fula jättar, Shark Tank, med mera.

Partyvätten är ett återkommande inslag i hennes komedi, likaså i Confirmed Kills. Den frammanas av den som är dum nog att säga ”jag ska bara ta en drink, sedan går jag hem.” Denna person vaknar sedan upp naken på sin soffa utan någon som helst hågkomst av kvällen innan, men med ett liv som ligger i ruiner efter partyvättens framfart. Även för en nykterist som mig blir det roligt med tanke på Shlesingers unika förmåga att förställa både sitt kroppsspråk och röst så att hon verkligen blir partyvätten.

Roligast i Confirmed Kills är nog när Shlesinger grottar ned sig i sin nördighet kring programmet Shark Tank. Hon porträtterar två dysfunktionella systrar som ska pitcha sin idé till hajarna, men vars samarbete bryter ihop totalt. Gammalt groll kommer till ytan. Det driver en av systrarna till drogmissbruk. Det är ett totalt haveri och något som Shlesinger skulle vilja se på tv.

Även om Confirmed Kills mestadels bygger på återanvänt material, så bjuder det på skarp underhållning med Iliza Shlesingers osvikliga komediska timing.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Iliza Shlesinger: Confirmed Kills

  1. Pingback: Månadsrapport: Februari 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.