Iron Man: Ger definitivt mersmak på Iron Mans äventyr

Iron ManIron Man

Regi: Jon Favreau
Betyg: ☆☆☆☆☆

Finns till exempel hos CDON, Discshop eller Ginza.

Tony Stark är en rik företagsledare med smeknamnet The Merchant of Death, då han är vapenstillverkare. Efter en demonstration av ett nytt vapen, tillfångatas och torteras Stark för att tvinga honom till att bygga ett fruktansvärt vapen. En lyckad flykt senare inser Stark att hans liv måste förändras och att det måste påbörjas med ett steg: att avsluta all vapenproduktion.

Lås in mig med Tony Stark i ett rum i verkliga livet och du kommer få se blod. Det är därför rätt märkligt att i denna superhjältarnas nyrenässans så är Iron Man en av mina stora favoriter. Det går att dra slutsatsen att min fäbless för excentriska genier har slagit till igen. Det går inte att förneka att Robert Downey Jr. lyckas göra Tony Stark både charmig och väldigt underhållande. Det finns många briljanta repliker i filmen.

En oerhört spännande film som uppslukar en och tyvärr känns betydligt kortare än de två timmar den är. Gav definitivt mersmak vad det gällde Iron Mans äventyr.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Iron Man: Ger definitivt mersmak på Iron Mans äventyr

 1. dan skriver:

  Såg Iron Man för några veckor sedan. Antar att jag inte gillar den lika mycket eftersom ämnet inte ligger för mig. Typ. Men för att vara en actionfilm i sin genre är den nog en av de mer sevärda som gjorts på senare år.

  Vad roligt att jag bara halkade in på den här bloggen! Allt är så välskrivet och elegant. Precis det jag gillar.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Tack för den väldigt fina kommentaren 🙂

   En av sakerna jag gillar med Iron Man är att antagonistens motiv är ganska tydliga och begripliga (girighet lär ju vara ett av de vanligaste brottsmotiven), vilket är ovanligt i superhjältefilmer. Det är en sak som gör att den skiljer sig, för mig, från övriga filmer i sin genre.

 2. 23minuter skriver:

  För mig gör Robert Downey Jr hela filmen, han är perfekt som Iron Man… filmen skulle kanske inte vara lika bra utan honom.

 3. Pingback: Iron Man 3: Sorry, I'm busy having a nerdgasm - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.