Jag, illamåendet och en hypofystumör

Det har varit lite tyst nu och det finns sina förklaringar.

En anledning är att jag helt enkelt inte har mått bra. Jag har mått fruktansvärt illa en längre tid nu och därmed får jag heller inte i mig särskilt mycket mat. Inget jag gör tycks hjälpa. Jag har testat tabletter mot illamående (resultat: jag sov bort hela dagen), att äta lite men ofta, olika huskurer, men det har inte gett mycket resultat. Illamåendet förblir lika illa. Nu har jag börjat dricka näringsdryck för att få i mig kalorier. Det tär mycket på mina energireserver och nu har jag helt enkelt inte orkat.

Hypofysen markerad i orange, bild lånad från Wikipedia.

Bilderna från min magnetröntgen har också kommit tillbaka och det ser inte helt bra ut. Hypofysförstoring är en omskrivning för hypofystumör för att folk inte ska oroa sig i onödan. De växer i allmänhet väldigt långsamt och har liten påverkan på livet. Min, däremot, har bestämt sig för att växa. Bilderna ligger därför nu hos neurokirurg för bedömning om de ska plocka bort den. Men om du nu absolut är tvungen att få en hjärntumör så är det här den bästa sorten: den är nästan alltid godartad.

Jag vet inte särskilt mycket just nu. Det har varit en del undersökningar, bland annat har jag varit på ögonmottagningen. Tumörens läge innebär att den kan trycka mot synnerven, men min gör lyckligtvis INTE det. Typ det enda jag vet i nuläget, vilket ändå känns skönt. Eftersom hypofysen är central vid produktion av olika hormoner har jag lämnat en del prover för att se så att hormonproduktionen är som den ska. Där har jag ännu inte fått några svar.

Så om jag blir lite tyst nu ett tag framöver så beror det på att jag går och väntar på att få veta om jag får en hjärnkirurgi i julklapp.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Jag, illamåendet och en hypofystumör

 1. låter tufft, önskar förbättring.

 2. Jenny E. skriver:

  Håller tummarna att det hela löser sig på bästa sätt och att du blir bra igen.

 3. Lena skriver:

  Usch då. Inget trevligt alls. Håller tummarna stenhårt att det här löser sig på bästa sätt. Kram och försök att ha en bra helg.

 4. Monika skriver:

  Jag undrade så var du hade blivit av. Hoppas allt löser sig på bästa sätt och att du blir bra igen.

 5. Håller tummarna att allt löser sig!

 6. Mia Hansèn skriver:

  Hoppas du får må bättre snart. Otäckt. Allt saknat dina recensioner här. Ta hand om dig!

 7. Anna skriver:

  Skickar styrkekramar till dig och hoppas att du känner dig bättre snart!

 8. Ewelina skriver:

  Hoppas att det löser sig och att du får må bättre! Håller tummarna!

 9. Gia-Bokfrossa skriver:

  Oj, otäckt. Håller tummana för att allt löser sig för dig så du får må bättre igen!

 10. Bokdivisionen skriver:

  Tråkigt att höra men vi hoppas på det bästa då! Ta hand om dig!

 11. [Anna] skriver:

  Men usch vad jobbigt och jätte obehagligt!! Krya på dig och du vet att vi bokbloggare finns kvar när du orkar igen!! Håller tummarna för dig och skickar massa styrkekramar!!

 12. Johanna skriver:

  Men usch vad jobbigt, vad ledsen jag blir för din skull. Hoppas allt ordnar sig till det bästa så att du mår bättre snart. Kramar.

 13. Lottens bokblogg skriver:

  Undrade just… Det enda positiva är väl att det nu finns en förklaring och även åtgärder, även om hjärnkirurgi inte är det man önskar sig. En stor kram till dig och en önskan att allt blir bättre från och med nu.

 14. Ewa K skriver:

  Hoppas på det bästa. Ta väl hand om dig.

 15. Zelly skriver:

  Jag har opererats två gånger för hypofystumör. Om du skulle opereras vilket de oftast gör görs det oftast via näsan. Jag har gjort den operationen två gånger och det har gått super att opereras den vägen. Visst är man trött och mör efteråt men det är ju såklart inte så konstigt efter en sådan operation. Men som du säger ska man få en tumör är detta den ”bästa” sorten. Jag hoppas att det löser sig för dig på bästa sätt och att du får må bra. Jag känner igen allt det du skriver ovan med alla prover, tester osv man ska ta. Undrar du något, vill ha råd eller stöd helt enkelt tveka inte att höra av dig. För jag vet precis hur det är och vad man går igenom med alla dessa läkarbesök. Kram

 16. Freja skriver:

  Jag skickar värme och styrka till dig genom cyberrymden!

 17. Robert W skriver:

  Men så otäckt. Men det kommer säkert att gå bra. Jag ska tänka på dig.

 18. Det där låter inte roligt alls. Men hoppas att allt löser sig till det bästa!

 19. Therése skriver:

  Men usch, låter inte kul alls! Hoppas du kan få den hjälp du behöver och även får ett bättre mående i julklapp. Skickar många styrkekramar tills dess.

 20. Boklysten skriver:

  Fy vad jobbigt! Men jag är säker på att det kommer att gå bra. Och även om hjärnoperation inte precis är något man längtar till så är väl det positiva att efter den lär du bli av med i alla fall en de av dina besvär. Stor kram!

 21. Elina skriver:

  Hoppas allt går bra!!

 22. Maria skriver:

  Oj då. Jag håller tummarna för dig.

 23. Chriss skriver:

  Men nej, vad jobbigt! 🙁 Tänker på dig, hoppas att allt blir bra, stoooor kram!!

 24. Helen skriver:

  Jag hoppas att allt löser sig och att du snart mår mycket bättre. Jag skickar styrketankar och håller tummarna för att allt ska gå bra för dig.

 25. Sara Pepparkaka skriver:

  Jag har inte riktigt hängt med nu- det här var ledsamma nyheter. Fast bra att det finns en klar orsak och att det går att göra något åt det. Hoppas allt ordnar sig till sist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.