"Jag kan se dig som civilekonom," sade min mentor på gymnasiet

Jag vet att det är lite nördigt – okej, ganska nördigt, men vad förväntar ni av mig, ärkenörden? – men jag tycker om att pyssla med min ekonomi. Jag har fört kassabok sedan jag gick i högstadiet som ser ut så här:

Datum Noteringar Inkomst Utgift Återstår
Vad jag har köpt
Summa till nästa sida

Det finns inget som är mer tillfredsställande när det inte bara är plus på kontot, utan ganska gott om pengar med tanke på att jag är student.

Jag samlar på kvitton och skriver upp en gång i veckan vad jag har handlat under veckan. Ibland hittar jag kvitton från flera månader tidigare och försöker gissa vilket exakt klädesplagg det var jag köpte då. På så sätt har jag kommit på att jag äger vissa accessoarer som jag inte använt på länge (främst därför att jag inte använder andra accessoarer än örhängen oftast).

Men det är kul och tillfredsställande att se att man faktiskt har pengar.

Dock tycker jag inte det är så kul att jag skulle vilja ha det som jobb, oavsett vad min mentor sade.

Jag hatar nämligen siffror.

 

Lyssnar på: The Pretty Reckless – You
Humör: I farten
Läser: Treasures of China av John Chinnery, The Bell Jar av Sylvia Plath

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.