Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”

Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”Författare: Jonas Gardell
Förlag: Norstedts (2012)
Antal sidor: 126 sidor

Finns till exempel hos Adlibris, Bokus eller CDON.

Beskrivning

Adlibris beskrivning: Varje dag följer långt över 100 000 personer hans samtidskommentarer på Twitter. Roliga, rappa och fräcka citeras de om och om igen i dagstidningar, i fikarum och på Facebook.

Kommentarer

Det är fantastiskt hur träffsäker en man, denna man, kan vara på max 140 tecken. Hur väl han kan fånga vår tid, våra frågor, våra skandaler. Alltid träffa huvudet på spiken. Det är de politiska kommentarerna som får mig att nicka och läsa vidare i Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”.

Humorn är det lite sisådär med. Jag har en komplicerad relation till Gardells humor, måste jag erkänna. När den klickar med mig, då garvar jag högt och vrider mig av skratt. När den träffar helt fel hos mig, vrider jag mig av helt andra anledningar och vill gömma huvudet under en kudde. Det är en relation som återuppstår i Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”. Mycket tycker jag är roligt, men mycket tycker jag är pinsamt.

Det värsta med Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund” är att den är så kort. Jag får mycket behållning av att se hur mycket en egentligen kan säga på 140 tecken, samtidigt som det går alldeles för fort att läsa. Boken blir nästan som en skål med smågodis som en sätter i sig alldeles för fort, men senare undrar snopet var allt godiset tog vägen. Det går lite för fort att läsa. Eller så är det jag som saknar självbehärskning nog att dra ut på läsningen och suga på klokheterna likt goda karameller.

Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund” är en träffsäker och rolig bok som lyckas fånga det svenska samhället väl. En bok som får mig att önska att jag följde honom på Twitter.

betyg3

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Jesus sista ord på korset var inte ”Härifrån ser man hela Mariannelund”

  1. Pingback: Lästa i april 2013 - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Kaosutmaningen - C.R.M. Nilsson

  3. Carro skriver:

    Jag följer på Twitter och ja, han är typ rolig hela tiden där 😉
    Fast ofta har han mycket vettigt att säga också, samtidigt liksom.

  4. Lottens Bokblogg skriver:

    Har också ett komplicerat förhållande till honom och hans skämt. Ibland exakt mitt i prick, ibland bara så plumpa att jag inte orkar… Därför har jag blivit positivt överraskad över hans böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.