Julenkät

Lotten har skapat en lite rolig julenkät som jag tänkte passa på att sno så här dan före dan. Det påminner mig om att jag verkligen måste slå in de sista klapparna…

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken?

Jag har en lång lista på böcker, och igår fick ni några av mina toppönskningar. En annan bok som jag verkligen önskar mig är Boy Meets Boy av David Levithan. Inbunden eller pocket spelar ingen större roll.

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?

Ja, ni vet ju att jag är lite nördig, så jag önskar mig lite sådana här figurer:

Jag samlar på dessa figurer och känner att en Severus Snape verkligen skulle gå hem…

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?

Jag kommer, i vanlig ordning, ge bort böcker till folk. Men eftersom mycket av detta folk läser denna blogg så vågar jag inte skriva vad jag kommer att ge bort.

Men två klappar som jag tror verkligen kommer gå hem hos många i år är den nya, illustrerade utgåvan av Harry Potter och den vackra Den sovande och sländan av Neil Gaiman.

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?

Jag hade planerat in tre böcker på jultema, som jag redan hunnit läsa. Operationen störde ju lite mitt i alltihop, så jag har inte vågat planera alls eftersom jag har noll koll på vad jag kommer att orka nu i jul. Jag misstänker att jag kommer behöva ta sovpauser på julafton, men vi får se hur det går. Det får bli lite som det blir.

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?

Vi har våra traditioner, men jag vet inte vilken som är viktigast av dem. Men det är väldigt skönt att vakna upp på julaftonsmorgonen, sitta i godan ro och äta frukost och titta på Rudolf med den röda mulen.

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?

Ischoklad är alltid gott, men det finns ett godis som jag inte vet vad det heter som jag absolut inte kan motstå och som min morfar brukar göra. Det är choklad i botten, marsipan ovanpå och en mandel intryckt i mitten. Supergott.

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?

Granen är bland det viktigaste för julkänslan. På grund av astma och allergi i familjen så har vi plastgran, som vi brukar klä dagen innan julafton.

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?

Jag ser fram emot att ta på mig min tomteluva och dela ut julklappar, även om jag misstänker att det kommer få bli delad tur i år.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Julenkät

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Kul!
    Det där godiset lät inte helt fel 🙂
    Kan man säga att Snape ser gullig ut? Känns inte helt rätt *s*. Men i den här upplagan så gör han det!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det där godiset är riktigt gott 🙂 Måste fråga morfar imorgon vad det heter.

      Det känns inte riktigt rätt, men det är ju sant 🙂 Å andra sidan tycker jag att Voldemort är söt i den här upplagan också:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.