Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart

Författare: E. Lockhart
Originaltitel: We Were Liars
Översättare: Carina Jansson
Förlag: Lavender Lit (2014)
Antal sidor: 258 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Cady Sinclair var för några år sedan med om en olycka. Hon har inga minnen från den tiden, och ingen i hennes familj vill berätta för henne vad det egentligen var som hände. Men nu till sist får hon återvända till sin morfars privatägda ö. De är den vackra familjen Sinclair: rika och priviligierade. På ön väntar hennes två kusiner och killen hon är förälskad i. En kille från andra förhållanden men med högt flygande drömmar. Fyra vänner vars vänskap blir destruktiv. En olycka. En hemlighet. Lögnerna. Kärleken.

Jag har velat läsa Kanske är det allt du behöver veta sedan den stund den kom ut, men ibland är jag hopplöst efter. Mina förväntningar har varit skyhöga, vilket är kanske anledningen till att jag blir en aning besviken.

I Kanske är det allt du behöver veta tar E. Lockhart med oss på en svindlande resa med en opålitlig berättare bakom ratten. En opålitlig berättare därför att hon helt enkelt inte kommer ihåg vad det är som hände och som därför inte förstår att tolka det som sker i hennes omgivning. Klart står det i alla fall att runt händelsen finns en air av tragedi som Cady måste komma till klarhet med.

Jag läste ju Den ökända historien om Frankie Landau-Banks förrförra året, som jag verkligen tyckte om. Berättarstilarna i de olika böckerna är vitt skilda. Den förra är rakare, den här är mer invecklad. Det finns sagoparalleller i Kanske är det allt du behöver veta som jag inte är helt säker på vad jag tycker om. Samtidigt får språket det att gnistra och spraka, och jag förtrollas av vissa formuleringar.

Kanske är det allt du behöver veta levde kanske inte riktigt upp till mina förväntningar, men det är en förbannat bra bok.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.