Kärlek, bakelser & en mops av Annie England Noblin

Omslagsbild Kärlek, bakelser & en mops av Annie England Noblin

Författare: Annie England Noblin
Originaltitel: Pupcakes
Översättare: Helena Tusås
Förlag: Harper Collins Nordic (2018)
Antal sidor: 350 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Brydie Bensons liv är en enda röra. För ett halvår sedan kom hon på sin man med att vara otrogen och skilsmässan är fortfarande ett öppet sår. Att bo hemma hos bästa vännen är inte längre ett alternativ. Istället flyttar hyr hon en äldre dams hus med villkor att hon ska ta hand om hennes hund. Den överviktige, deprimerade mopsen Teddy Roosevelt är ett tveksamt inslag i Brydies liv, men snart är hon uppriktigt fäst vid honom och hans gamla matte. För att ha råd att betala sina räkningar tar Brydie ett nattjobb i en mataffär. In i hennes liv stegar också läkaren Nathan Reid, husse till den irländska varghunden Sasha, och komplicerar livet ytterligare. Men det börjar gå upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecept: man måste testa några gånger innan det blir perfekt.

Jag har sett Kärlek, bakelser & en mops glimta förbi i flödet då och då, men det som gjorde att jag köpte den på årets bokrea var att jag hade en craving för feelgood. Och dessutom innehåller den hundar. Det är alltid ett plus i kanten hos mig.

Kärlek, bakelser & en mops är en ganska typisk feelgood. Den kvinnliga huvudpersonen känner sig sågad längs med fotknölarna av livet och har svårt att hitta meningen med allt. En nystart i form av en flytt eller nytt jobb. Båda fallen här. Och så förstås en hund, som ska lära henne meningen med livet. Plus ett snyggt och trevligt kärleksintresse, som man kan ha lite missförstånd och förvecklingar med.

Trots att det i sig inte är någon särskilt unik bok, tycker jag Kärlek, bakelser & en mops är riktigt mysig. Annie England Noblin skapar ett färgstarkt persongalleri som det är lätt att ta till sitt hjärta, såväl bland människor som bland våra fyrfota vänner. Hon skriver med en stor portion humor och medryckande så att man hela tiden vill veta hur det ska gå för Brydie och hennes vänner. Hon slänger förstås in ett mysterium kring den äldre damen Paulines liv. Vänskapen som uppstår mellan henne och Brydie är förstås också fint skildrad.

Kärlek, bakelser & en mops är en charmig bok om att gå vidare när livet inte blir som man tänkt sig och att börja om. Lite förutsägbar, men så pass underhållande att det går att förlåta den för det.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kärlek, bakelser & en mops av Annie England Noblin

  1. Jag tyckte också den var mysig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.