Läsplanering: April 2020

Jag hoppas ni alla mår bra där ute i dessa coronatider. Andra halvan av mars månad har handlat mycket om det i min värld och förmodligen alla vårs värld, både på jobbet och privat. Vi försöker förbereda oss så gott det går för att både personal och brukare kan bli sjuka, och hur vi ska agera om det blir ett stort personalbortfall för att ändå kunna säkerställa en god vård.

I april hoppas jag att det blir lugnare, eller att man lär sig leva med den här stressen och oron. Böcker hjälper till med det. Jag vill lite särskilt läsa dessa fyra böcker i april:

  • I fiskarnas tecken av Melissa Broder. Bokreafynd från i år. Jag och en annan tjej lade fram denna som förslag i vår bokcirkel (en bok med en astrologisk term i sin titel), och den lottades fram.
  • Öster om Eden av John Steinbeck. Hyllvärmare. Den här kan ha stått i min bokhylla och samlat damm sedan jag gick i högstadiet… För lite perspektiv: i juni i år är det tio år sedan jag tog studenten.
  • Dragonspell av Katharine Kerr. Omläsning. Jag fortsätter att ta mig igenom min omläsning av sagan om landet Deverry.
  • Häxyngel av Margaret Atwood. Bokreafynd från i år. Atwoods version av Shakespeares Stormen. Jag såg nyligen ett annat verk som involverade den berättelsen (andra säsongen av The Librarians), så jag blev om möjligt ännu mer nyfiken på Atwoods version.

Har du läst någon av dessa? Vad planerar du att läsa i april?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Läsplanering: April 2020

  1. Monika skriver:

    Spännande! I fiskarnas tecken har jag oläst i hyllan och det jag har hört om den har gjort att jag inte har känt mig sugen ? Öster om Eden… jag har sagt det förr, men jag älskade verkligen den när jag läte den för evigheter sedan.

  2. Lena skriver:

    Det där ser intressant ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.