Läsplanering: Februari 2022

En av mina förhoppningar för 2022 var att jag skulle hålla mig friskare än jag var i slutet av 2021. Istället åkte jag på en dunderförkylning första veckan i januari som höll mig nere för räkning. Och i förra veckan testade jag positivt för Covid19 efter att ha jobbat.

Nu får vi hoppas att februari blir bättre och att jag håller mig frisk. Då kanske läsningen också går lite bättre. Dessa fyra böcker vill jag lite särskilt hinna med i februari:

  • Throne of Jade av Naomi Novik. Hyllvärmare. Andra delen i serien om kapten Laurence och hans drake Temeraire. Jag älskar verkligen första boken, så jag hoppas att jag kommer att gilla resten med.
  • Antikens historier av Alf Henrikson. Hyllvärmare. Det här var min latinlärares favoritbok och han brukade citera mycket ur den under lektionerna. Så när jag hittade den på Myrorna fick den följa med hem, men sedan hamnade den i hyllan för att samla damm.
  • Bläckdöd av Cornelia Funke. Tredje delen i bläcktrilogin. Jag fastnade så mycket för första boken att jag inte kunde avhålla mig från att ge mig på andra direkt i januari.
  • Godnattsagor för barn som dricker av Marjaneh Bakhtiari. Hyllvärmare. Jag minns att den här var en snackis när den kom ut och att jag tyckte att den lät intressant. När jag hittade även den på Myrorna fick den också följa med mig hem.

Jag hoppas att ditt år har börjat bättre än mitt. Vad tänker du läsa i februari?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.