Lite statistik

Jag håller på att fördriva tiden (bort från saker som jag borde göra, till exempel att plugga, även om jag har varit rätt duktig) och drog upp den statistik jag har vad det gäller på läsning. Jag måste säga att det har skett en ganska intressant utveckling.

2010 läste jag 77 böcker (kan vara mer eftersom det inte räknas om man läser om en bok – jag läste till exempel T.S. Eliot tre gånger, tror jag, och det syns inte i statistiken – och vissa utgåvor är uppdelade i flera i den svenska versionen, men jag har varit lat och valt engelska istället för att skapa en sida åt den svenska boken). Av dessa böcker, var lite över en tredjedel manga. En fjärdedel var facklitteratur och resten fördelades på skönlitterära verk.

2010 var, för övrigt, året då jag lärde mig att läsa facklitteratur utan att dö av uttråkning.

2011 var en vändande trend. Lite mer än hälften var faktaböcker. Manga var ungefär en tiondel. Resten var skönlitterärt. Den längsta boken jag läste under 2011 var Psychology: The Science of Mind and Behaviour på 1’036 sidor.

Det här med att läsa mycket facklitteratur verkar vara en ihållande trend. I år har en bra bit över hälften av böckerna jag läst varit facklitteratur.

I och för sig kan det bero på att jag har samlat på mig en hel del facklitteratur genom åren som jag sedan inte har läst…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.