Maleficent: Mistress of Evil

Poster för Maleficent: Mistress of Evil

Regissör: Joachim Rønning
Manus: Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue och Noah Harpster
Skådespelare: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harrison Dickinson, Sam Riley, Michelle Pfeiffer
Produktionsår: 2019
Längd: 119 minuter

Fem år senare är Aurora en ung kvinna, drottning över Hedlandet. Relationen till gudmodern Maleficent är alltjämt komplicerad, särskilt som inte Maleficent kan godkänna Auroras älskade prins Philip. Men han friar ändå till Aurora, som glädjestrålande säger ja. När Maleficent får veta detta blir hon rosenrasande. Hennes betrodde, korpen och hamnskiftaren Diaval, övertalar henne till att stötta Auroras stundande äktenskap. Hon går med på att äta middag tillsammans med Philips föräldrar, för att fira föreningen mellan deras riken och att mäkla fred. Men Philips mamma, drottning Ingrith, visar sig ha andra planer för kungariket och sonens framtid.

För fem år sedan såg jag och förälskade mig i den första filmen. Jag har därför sett fram emot att se Maleficent: Mistress of Evil ett bra tag nu. Så som med många uppföljare är den inte lika bra som sin föregångare, men det är ändå en kompetent film. Inledningsvis händer väldigt lite, men jag gillar hur de fortsätter att vända och leka med tittarens förväntningar. Det är kungen som vill ha fred och drottningen, mästerligt porträtterad av Michelle Pfeiffer, som vill ha krig. Även relationen mellan Aurora och Maleficent fördjupas. Det är en komplex relation, som inte är helt smärtfri och fri från misstankar.

Maleficent: Mistress of Evil tar oss med åter till det förtrollande Hedlandet, miljöer som är andlöst vackra och skickligt väckta till liv med teknikens magi. Även Maleficents flygande är skickligt animerat. Angelina Jolie är lika omänskligt vacker och fantastisk i rollen som hon var i uppföljaren. Nu utforskas hennes ursprung alltmer och hon får möta andra som henne, som trängts undan och fruktar människor men som vill ha hämnd.

Historien är lite tunnare i Maleficent: Mistress of Evil än i föregångaren, men filmen bjuder ändå på förtrollande stunder.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Maleficent: Mistress of Evil

  1. Pingback: Månadsrapport: November 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.