Mina favoritserier från i år

Förra året skrev jag om 9 TV-serier som jag räknade som mina favoriter. I år tänkte jag däremot skriva om vad jag har tittat på sedan i januari och tyckt väldigt mycket om.

Utan inbördes ordning:

The Bletchley Circle: Jag har ju skrivit om den tidigare, men det var verkligen en bra serie. Handlingen i grova drag är att fyra kvinnliga kodknäckare använder sina talanger för att hitta en seriemördare.

Smart och snyggt.

Mr Selfridge: Vem hade kunnat ana att en serie om ett varuhus och dess excentriske grundare i ett tidigt 1900-tals London skulle vara så pass bra? Jag har suttit som klistrad.

Dramatisk ”såpa” (men med bättre skådespeleri och lite mer sammanhängande handling). Jag är väldigt sugen att läsa boken som tv-serien lär vara löst baserad på.

Merlin: De har visat sista säsongen av en av mina favoritserier nu i vår. I lördags körde de sista avsnittet och jag grät floder. Det är en serie jag kommer att sakna.

Fortfarande mycket humor och samma varma vänskap, men en lite mörkare säsong. Det har inte riktigt sjunkit in att det är slut ännu.

 

Ett av min mål för i år har varit att titta mindre på tv, vilket jag måste säga att jag har lyckats hålla. Däremot har jag tittat på så mycket brittiska serier att amerikanska accenter börjar låta väldigt konstigt i mina öron.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Mina favoritserier från i år

 1. Anna A skriver:

  Gillade alla dessa. Tips för liknande Mr Selfridge men bättre är ”The Paradise” baserat på bok av Emilé Zola.

 2. 23minuter skriver:

  The Bletchley Circle gillade jag oxå, den var dock en väldigt kort säsong, vill ju ha mer 🙂

 3. Ewelina skriver:

  Jag gillar Mr Selfridge så jag hoppas på en andra säsong 🙂

 4. Satt som klistrad framför The Bletchley Circle och Mr Selfridge! Just nu saknar jag att ha en riktigt bra serie att följa =/

 5. Maria skriver:

  Jag älskar Mr Selfridge. Ser fram emot andra säsongen! Och det där med boken låter intressant.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag ser också mycket fram emot det 🙂 Jag har hört att serien bara är väldigt, väldigt löst baserad på boken, men han verkar ju ha varit en spännande man, den gode Mr. Selfridge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.