Mitt liv med Bob av James Bowen

Författare: James Bowen
Illustratör: Dan Williams
Originaltitel: Life According to Bob
Översättare: Lottie Eriksson
Serie: Gatukatten Bob, #2
Förlag: NoNa (2016)
Antal sidor: 253 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Livet för Bob och James fortsätter att vara tufft på Londons gator. Men tack vare Bob har James kunnat styra in livet på en bättre bana och kan numera anses vara drogfri. Livet som Big Issue-försäljare leker dock inte, särskilt inte när avundsjuka börjar sätta käppar i hjulet för dem. Snart står det klart att James måste komma på ett annat sätt att försörja sig själv och katten som har räddat hans liv. Kanske kan det här bokkontraktet vara något?

Jag fick Mitt liv med Bob av min mamma under vår semester till Skåne förra sommaren. Vi var inte riktigt medvetna om att det var andra delen i serien, så jag fick snällt vänta med att läsa den tills jag hade första delen hemma. Nu när jag behövde något lätt och mysigt att läsa kändes det som om det var dags att den fick flytta ned från hyllan.

Mitt liv med Bob känns tyvärr inte fullt lika charmig som ettan. Kanske är det för att jag får känslan av att James Bowen vill mjölka den tidigare succén lite till, men ändå får jag något lättsmält och mysigt att läsa. Språkligt upplever jag att denna är bättre med mindre upprepningar, men att det blir lite tunt med handling och mer episodiskt uppbyggt.

Nytt i Mitt liv med Bob är däremot de oerhört charmiga svartvita illustrationerna, signerade av Dan Williams. Jag som är svag för bilder tycker att det är ett definitivt lyft och ser fram emot varje kapitels bild. De fångar innehållet så väl, och får mig både att le och skratta mellan varven.

Något som gäller för Mitt liv som Bob som helhet. Alla husdjursägare vet att våra fyrfota vänner kan ställa till med en hel del hyss, vilket James får erfara. Allt från när han måste ge sig ut på tak för att ”rädda” Bob till när han hittar ytterligare människor som är villiga att utfodra honom. Men också den här värmande egenskapen de har när de känner på sig att ägaren inte mår bra och gör sitt bästa för att få dem på benen igen.

Mitt liv som Bob är kanske inte fullt lika bra som ettan, men det är en charmig och lättläst bok som ger precis den rätta mysvärmen inombords.

Andra böcker i serien

Gatukatten Bob (recension)

Mitt liv med Bob

Jul med Bob

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Mitt liv med Bob av James Bowen

  1. Robert W skriver:

    Den är svår att inte tycka om.

  2. Tyckte också att ettan var bättre, men det är ju svårt att inte tycka om Bob 🙂

  3. Anna skriver:

    Hej! Mejla mig din adress så kommer det en bokvinst på posten! Hälsn Anna at joholofsson.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.