Monday Musings: Boken jag läser just nu

Måndag och jag är helt slut. Jag har varit på kurs hela helgen och det har varit helt underbart inspirerande och spännande, men jag är helt slut i huvudet.

Jag sökte efter “book memes blog” och hittade det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.
• Do you have a bookish rant? Something about books or reading (or the industry) that gets your ire up? Share it with us!
• Instead of the above questions, maybe you just want to ramble on about something else pertaining to books — let’s hear it, then!

Min fundering

En av de böcker jag läser just nu är Kretsen av Maggie Stiefvater. Jag har inte hunnit så långt. Kurs, återigen. Men så långt jag har hunnit så gillar jag det skarpt. Det ska bli spännande att se vad den här serien går ut på.

Det kändes lite udda att se den skriven ur tredje person. Maggie Stiefvater har nog i publicerad form alltid skrivit i första person när jag har läst henne. Det kan hända att hon har ett par noveller i tredje person i den novellsamling hon har gett ut tillsammans med Tessa Gratton och Brenda , men det kändes lite udda när jag öppnade boken och läste den, i vanlig ordning, briljant första meningen.

Hur den lyder? ”Blue Sargent hade glömt hur många gånger hon fått höra att hon skulle döda sin sanna kärlek.”

På något sätt tycker jag den påminner mig om den gamla 90-talsserien Förhäxad. Men som sagt: det ska bli spännande att se vart det leder.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Monday Musings: Boken jag läser just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.