Musing Mondays

musingmondays51Jag sökte efter ”book memes blog” och hittade det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.

En läsvana coming up. Jag tror jag ska välja en som har förändrats över tiden.

Som bekant, läser jag om böcker. Jag älskar att återvända till en bok som jag tycker om och upptäcka nya saker. På senare år har det inte blivit så många, även om jag fortfarande läser om väldigt mycket.

Nyligen hittade jag min dagbok från 2008 (och upptäckte att jag hade läst Buren av ljus som jag hade valt ut till Hyllvärmare 2013, oops). Där upptäckte jag en märklig trend i mitt omläsande – nämligen att jag kunde läsa samma manga tre månader i rad. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har läst Death Note-serien genom åren. Ett par gånger per år, tydligen.

Idag tror jag inte att jag skulle läsa om samma bok två gånger per år. Kanske. Det kan hända att jag vill läsa om Dödsritten därför att den var så sanslöst bra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.