Musing Mondays: De böcker jag läser nu

Musing MondaysJag har hittat det här konceptet på bloggen Should Be Reading. Varje vecka ska man fundera kring en av följande punkter:

• Describe one of your reading habits.
• Tell us what book(s) you recently bought for yourself or someone else, and why you chose that/those book(s).
• What book are you currently desperate to get your hands on? Tell us about it! 
• Tell us what you’re reading right now — what you think of it, so far; why you chose it; what you are (or, aren’t) enjoying it.
• Do you have a bookish rant? Something about books or reading (or the industry) that gets your ire up? Share it with us!
• Instead of the above questions, maybe you just want to ramble on about something else pertaining to books — let’s hear it, then!

Min fundering

Jag tänkte prata lite om de böcker jag läser just nu.

Jag gillar The Story of My Life, det går bara så otroligt trögt att läsa den. Artonhundratalsspråk (okej, tidigt nittonhundratal) är rikt och målande, men jag finner det ganska påfrestande stundtals. Jag kommer inte så långt åt gången.

Under tiden har jag börjat läsa den skönlitterära Gryningsbarn av Gautama Chopra, som är en del av min hyllvärmarutmaning. Han är son till en Deepak Chopra som skrev någon form av självhjälpsböcker som var väldigt populära när jag var barn. Jag har inte läst hans böcker, vilket kanske är en nackdel då sonen tydligen har baserat sin bok på faderns sju andliga sanningar. Jag tror inte riktigt det är min typ av bok.

Egentligen skulle jag vilja överge allting för Förr eller senare exploderar jag som kom med posten idag. (Tack Boktjuven!). Jag vann den i en tävling och den ligger frestande i närheten. Men om jag blir klar med de andra böckerna, kan jag ju ägna all min tid åt den.

 

ps. Jag såg om Les Misérables igår och har inte kunnat få Do you hear the people sing? ur skallen sedan dess. Filmen tålde definitivt att ses om.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Musing Mondays: De böcker jag läser nu

  1. Anna A skriver:

    Har hunnit se om Le Mis två ggr och introducerat nya personer för den (mina päron) Do you hear… är ju verkligen en sån som fastnar i huvudet.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det är det definitivt! Och One Day More är nästan lika envis. Likaså I Dreamed a Dream. Jag har Les Mis soundtracket på repeat i huvudet. Och jag är vansinnigt sugen på att läsa boken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.